Wysłany: 2010-12-11, 19:25 Demontaż plastiku w tunelu środkowym razem z mieszkiem
Witam. Kupiłem CB radio i chce gdzies je zamontować. wpadłem na pomysł żeby wcisnąć je przed biegami na dole. jest jeden kłopot bo mam zabudowany przód. chce ten plastik sciągnąć. z tym że są tam 4 sruby a najlepsze że połączone jest to z mieszkem lewarka biegów. zamierzam wyciąć tam miejsce na CB i rozdzielacz z zapalniczki. Jak sie do tego zabrać??
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-12-11, 21:39
jjmalin powiem ci, że przed drążkiem biegów, tam gdzie planujesz zamontować CB to znajduje się centralka ABS-u - dokładniej to centralka ABS-u znajduje się pod miejscem gdzie stawia się lewy kubek lub butelkę :)
Aby dobrać się tam, musisz niestety zdjąć tunel od ręcznego.
Aby go zdjąć to musisz odkręcić śrubę, która znajduje się na końcu tunela pod klapką (czyli od strony siedzeń tylnych foteli)
Następnie bardzo zgrabnymi ruchami tył podnosisz do góry i wysuwasz z zaczepów z tunela od biegów.
Następnie przy łączeniu tunel biegów a tunel od ręcznego znajduje się nakrętka, która dociska tunel biegów do podłogi.
Odkręcasz ją oraz odkręcasz te 4 śruby o których wspominałeś - i możesz już wyjąc ten tunel.
Szczegółowy opis ze zdjęciami (strona 161 lub 57A-13) - wersja french ale do sandero:
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-12-13, 20:44
No jak to gdzie leci, za radiem ją znajdziesz :)
Chyba że nie chcesz wyciągać radia, to :
Zasilanie radia - bezpiecznik F28
Automatyczne wł./wył. radia przy przekręceniu kluczyka - bezpiecznik F38
Przygasanie wyświetlacza radia po włączeniu świateł - bezpiecznik F19
Rozpiskę bezpiecznik znajdziesz w kompendium forum oraz na tyle klapki od skrzynki bezpieczników.
Co jeszcze chcesz wiedzieć ?
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2010-12-13, 21:04, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum