Warto przed zakupem targować się ze sprzedawcą. Mi się udało całkiem sporo wynegocjować:
- rabat na wartość skórzanej kierownicy
- autoalarm firmy STER
- 4 dywaniki gumowa
- mata ochronna do bagażnika
- 4 czujniki parkowania
- radio JVC KDR711 (2 głośniki dość kiepskie magnaty warte 70-80zł, pójdą na tył, a na przód kupię Hertz)
tak, więc całkiem sporo. Do tego dodam, że wyhaczyłem auto, z którego zakupu ktoś zrezygnował i nie musiałem czekać 6-mcy, tylko kilka tygodni. Warto podzwonić po salonach w pobliżu miejsca zamieszkania.
Teraz tylko założyć w ASO dobrą sekwencję LPG i koszty eksploatacji spadną znacznie :)
_________________ firefox
Ostatnio zmieniony przez firefox 2011-01-17, 09:33, w całości zmieniany 1 raz
Warto przed zakupem targować się ze sprzedawcą. Mi się udało całkiem sporo wynegocjować:
- rabat na wartość skórzanej kierownicy
- autoalarm firmy STER
- 4 dywaniki gumowa
- mata ochronna do bagażnika
- 4 czujniki parkowania
- radio JVC KDR711 (2 głośniki dość kiepskie magnaty warte 70-80zł, pójdą na tył, a na przód kupię Hertz)
tak, więc całkiem sporo. Do tego dodam, że wyhaczyłem auto, z którego zakupu ktoś zrezygnował i nie musiałem czekać 6-mcy, tylko kilka tygodni. Warto podzwonić po salonach w pobliżu miejsca zamieszkania.
Teraz tylko założyć w ASO dobrą sekwencję LPG i koszty eksploatacji spadną znacznie :)
Witaj.
"Dasterków" 4x4 w benzynce przybywa, też mam drakulkę (odebraną 23 grudnia) w takiej konfiguracji w kolorze brąz cajou - a jaki jest kolor Twojej?. Pisałem w jednym z wcześniejszych postów o tym, że mnie też się udało trochę "wytarmosić" dodatków co potwierdza tezę, że trzeba próbować. Czy masz już wiedzę jaką instalację będziesz montował oraz co na to ASO, czy montaż u nich? i za jakie pieniądze? czy pytałeś o gwarancję? na forum temat gwarancji był już poruszany ale w tym temacie nie ma jednoznaczności... szerokości, przyczepności i zadowolenia życzę
EDIT: założyłem temat "Duster 4x4 1,6 16V - zużycie paliwa i uwagi eksploatacyjne"
- vide
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4506
jeżeli miałbyś chęć podzielić się swoimi doświadczeniami to zapraszam...
Ostatnio zmieniony przez TD Pedro 2011-01-17, 10:38, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli chodzi o LPG, to tylko opłaca się robić w ASO żeby mieć gwarancję, choć z tym jest różnie. Generalnie żeby nie mieć problemów, to przeglądy trzeba robić u nich...
Jako, że jestem z Wrocławia to biorę pod uwagę Świętochłowice i Bolesławiec. Tamtejsze ASO zakładają LPG. Znasz jakieś inne ASO w pobliżu Wrocka, gdzie założę LPG do Dusterka?
Bolesławiec - instalacja Elpigaz ok. 3200zł
Świętochłowice - instalacja STAG4 ok. 3600zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum