Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-03, 08:43 Odkręcające się koła
Przymierzam się do zakupu alufelg na lato, a dziś po przeczytaniu tego artykułu: artykuł WP zastanawiam się czy nie szukać felg tylko w oryginalnych rozmiarach. W poprzednim aucie miałem dystanse i nawet przy 190 (na niemieckiej autostradzie) nic się nie działo. I jeszcze kiedyś był artykuł jak to w Dacii się koła odkręcają.
specjalne pierścienie dystansujące, zamontowane na osiach kół
przy zakupie alufelg firmy ENZO (do Renault Kangoo) również dostałem w komplecie cztery plasty(i)kowe pierścienie dystansujące, używałem je przez dwa sezony i nic niepokojącego się nie działo (chyba, że to nie o takie pierścienie chodzi...?)
Ostatnio zmieniony przez TD Pedro 2011-03-03, 09:26, w całości zmieniany 1 raz
jak zakładadłem bbsy do nubiry to też miałem plastikowe pierscienie centrujace tyle ze to nie było zwykle tworzywo tylko faktycznie dosyc mocne. w koncu i tak jezdzilem bez bo fajnie ciasno wchodziły
możesz jaśniej? swego czasu rozgorzała na forum dyskusja jak jest prawidłowo a ja z natury ugodowa dusza nie chcąc urazić nikogo zastosowałem rozwiązanie do wyboru... a Tobie radzę powściągnąć swoje dyktatorskie zapędy i przestrzegać na forum demokratycznych zasad ...
A ja kupie dokładnie taki sam rozmiar jaki jest w orginale. Znalazłem 3 typy felg aluminiowych idelanie pasujęce do dustera, niezbyt piekne, ale nie zmierzam inwestowac wiecej niz 1400zł za komplet( oczywiscie odpadaja MADE IN PRC)
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-04, 00:10
Zapodaj linki jakie to felgi, jeśli możesz oczywiście..
Mi najbardziej podobają się takie: falgi Duster, ale ET o 1mm za małe teoretycznie. Te są fajne i by pasowały, ale nigdzie nie ma dostępnych: inne felgi
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2011-03-04, 00:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum