U mnie w serwisie pojawiła się nota dotycząca wymiany gwarancyjnej całego elementu odpowiedzialnego za zmianę biegów z lewarkiem i cięgnami (całkiem spory mechanizm i ciekawe ile kosztuje - na wymianę przewidziane było coś około 3,5 h). Wymieniono mi to we wtorek. Przy odbiorze okazało sie , że po wymianie 2-ka zachacza. Wyregulowali i na razie jest ok. Dodam, że na zmianę biegów nie narzekałem a wręcz przeciwnie.
Tak to jest jak się kupuje auto z początku produkcji. Ale widać też zaangażowanie firmy Renault. Nie czekają aż być może coś mi się będzie działo z autem i robią wymiany profilaktyczne.
Ostatnio zmieniony przez akofreda 2011-05-26, 06:25, w całości zmieniany 2 razy
Najlepsze jest to że wymieniają element a nie naprawiają go.
Znajomemu w golfie po 3500km robili remont silnika (tuleje tłoki pierścienie panewki jakoś tak) ze względu na duże zużycie oleju, zamiast właśnie wymienić cały silnik.
Potwierdzam akcję przywoławczą w związku z wymianą mechanizmu zmiany biegów. Dziś wymieniono ten element w aucie mojego ojca. Duster 4x4 1,5dci 110 - 2010
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum