Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-15, 19:31 Przegląd po 45.000
W dniu wczorajszym miałem przegląd na 45.000 km.
Koszt 98zł
Dowiedziałem się też, że przy LPG regulacja zaworów jest jedynie zalecana, a nie wymagana i jeśli nie chcę, to regulację zrobią przy 60.000 na co przystałem
Doszedł jeszcze koszt przeglądu instalacji LPG i wymiany wszystkich filtrów - nieco ponad 200zł na złotą kartę klienta.
Jak narazie te 45 tys. bezawaryjnie. Zaznaczono mi jedynie, że do wymiany nadaje się pióro tylnej wycieraczki, ale to sobie sam zrobię
Jak narazie średni przebieg dzienny to nieco ponad 90km
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Ostatnio zmieniony przez matucha 2011-12-15, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
LPG regulacja zaworów jest jedynie zalecana, a nie wymagana
co jak co, jak będziesz chciał się pospieszyć żeby zdążyć przejechać na zielonym w lewo przez skrzyżowanie w końcowej fazie wciśniesz sprzęgło a potem zanim zorientujesz się że samochód Ci zgasł a nie pompa wspomagania padła zmienisz zdanie. Raz tylko regulowałem po >20kkm, teraz jak tylko pojawiają się szumy w CB radiu przy przyspieszaniu to od razu umawiam się na regulacje zaworów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum