Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Sensacyjna wiadomości w dziale motoryzacja
Autor Wiadomość
chriskb 

Marka: Dacia
Model: Duster 4X4
Silnik: 1.5 dCi 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2012-03-13, 14:55   Sensacyjna wiadomości w dziale motoryzacja

Pasta do zębów w walce z fotoradarem:
Cytat
"pewien właściciel Porsche w Tokio postanowił spróbować czegoś nowego. Za pomocą pasty do zębów zmienił numer 11 ze swojej tablicy na 77. Pomysł może byłby dobry, gdyby prędkość z jaką jechał nie zniekształciła przerobionych cyfr. Zaciekawiły one funkcjonariuszy, którzy zatrzymali pojazd do kontroli"

Też mi sztuka, w końcu lat 70-tych, były kłopoty z benzyna i wprowadzono ograniczenia tankowania dla numerów rejestracyjnych kończących się parzystą i nie parzystą liczbą.

Ja wtedy byłem szczęśliwcem, bo w moim numerze ostatnia liczba to 3. Stosując pastę do mycia zębów (nie była jeszcze na kartki), mogłem tankować bez problemu w każdy dzień tygodnia. Robiłem to zawsze wcześnie rano, aby pracownik stacji nie mógł w prosty sposób odkryć mistyfikacji. Zamana 3 na 8 i odwrotnie zajmowała kilka minut.

DrOzda 

Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2012-03-13, 15:37   

Ja pamiętam wywabianie stempli na kartkach na benzynę przy pomocy kwasku cytrynowego. Potem wprowadzili wycinane.
A taksiarze żyli ze sprzedaży przydziału benzyny zamiast na niej jeździć.

krakry1 

Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2012-03-13, 15:38   

Hans Kloss stosował do tego celu kredę piszącą białą (wiadomo okupacja i było ciężko z pastą do zębów). 8-)

Hamil 

Model: logan
Silnik: 1.6MPI
Wysłany: 2012-03-15, 12:59   

Do wywabiania służył tez aceton. podłość ludzka nie zna granic, chciałem napisać pomysłowość. Kupiłem kiedyś w latach 90 poldka. Jakie było moje zdziwienie kiedy pod kołem zapasowym znalazłem 2 gumy z drutami idealnie pasującymi na tablice. Domyśliłem się, że służyły do gratisowych tankowań, fotoradarów jeszcze nie było.

Odpowiedz do tematu