Wysłany: 2013-10-29, 00:04 Pozdrowienia z miasta Łodzi
Witam i serdecznie pozdrawiam wszystkich .
Jesteśmy na etapie poszukiwania w rodzinie nowego autka i pomysł padł na Dacie Lodgy
Nasza Nubirka już swoje przejechała i teraz przydałby się jej godny następca .
Forum czytam od niedawna ale wiele fajnych tematów zauważyłem i postanowiłem się zarejestrować bo pytań też mam co nie miara .
Też sporo na forum zauważyłem ciekawych tematów, też jestem zarejestrowany od kilku dni i niestety tez się trochę rozczarowałem jak przyszło co do czego.
Życzę udanego zakupu, dużo cierpliwości i samozaparcia w szukaniu odpowiedzi na nurtujące pytania.
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-10-29, 06:42
Witaj
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Witaj,
ja przez prawie pięć lat ujeżdżałem 7-osobową MCV i gdy wczoraj odebrałem nową Lodgy ze zdumieniem stwierdziłem, że praktycznie w tych samych gabarytach udało się wygospodarować dużo więcej przestrzeni. Jeżeli potrzebujesz dużego auta, to dokonałeś chyba dobrego wyboru. W Logdy nie ma żadnych fajerwerków, ale wnętrze jest bardzo "ustawne", a możliwości doposażenia całkiem spore.
Pierwsze "praktyczne" wrażenia mam bardzo pozytywne.
Powiem więcej, na tych dwóch miejscach "w bagażniku" jest więcej przestrzeni niż na siedzeniach drugiego rzędu. Ja z tyłu nie jeżdżę, ale córki zgodnie stwierdziły że w Logdy jest jeszcze więcej miejsca niż miały w MCV. To może wrażenie subiektywne, ale faktycznie, w trzecim rzędzie może spokojnie usiąść dwóch dorosłych wypasionych facetów i wcale nie muszą trzymać nóg pod brodą
Ponieważ na wakacje jeździliśmy w 6 osób, a za trzecim rzędem pozostaje już niewiele miejsca, na dach zakładałem box i nie musiałem się już w ogóle o nic martwić.
Ja powiem tak że wszystkie inne kombiaki w porównaniu z Lodgy czy Logan mcv pod względem praktycznym wysiadają, ja jestem dalej w szoku ile teraz mam miejsca w autku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum