|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Przegląd ,,Auto Moto'' 10/2008
paweloo97 - 2008-09-17, 13:55 Temat postu: Przegląd ,,Auto Moto'' 10/2008 Otwieram i na stronie 9 reklama sandero na całą stronkę, obok krótki news o Thalii(oczywiście nowej) ,potem prezentacje nowości salonu Paryż 2008.
Na stronach 25 i 27 reklamy Taty Indica i Xenona. Potem testy;Delta, BMW M3 DKG cdn. za chwilę. Pomiędzy artykuł o 2-sprzęgłowych skrzyniach biegów. Dalej VW Passat CC, test czytelników- Peugeot 308 1.6 HDI 90 KM Trendy. Trzy osoby(jak zawsze) powiedziały ciepłe słowa przede wszystkim o silniku i wyciszeniu. Dalej hit numeru; supertest Taty Indigo SW.
Po zapoznaniu nie polecam auta. Potem Hyundai w 16 stronach, Volvo S80.
Następnie porównanie A3 cabriolet i BMW 3 cabrio. Kojelne 15 stron to porównanie aut Mazdy i Hondy- zakończone remisem :) Jeszcze bla,bla,bla i jest zapowiedź supertestu Sandero w Blue Mineral, wersja Laureate z pakietem SUV(bez alufelg) na tablicach WE 3***P.
Za to wydanie warto wydać cenę gazety- 4,50 :))))))) Polecam to i następne wydanie w którym będzie m.in. jazda Golfem VI i nową Thalią, porównanie Koleosa, Kugi i Tiguana.
dogberry - 2008-09-17, 16:34
A TATA ma w podstawowej wersji klimę Respect.
paweloo97 - 2008-09-17, 17:51
ale wiesz jak Indigo wypadł w teście(omijanie pachołków) przy 50 kilosach w omijaniu pachołków rozstawionym co 18 metrów a drugim oderwało się wewnętrzne koło, a na kolejym- oba zewnętrzna. Na przednim zewn. kole nawet schodziło z felgi to koło.
Nawet oceniali fachowi rzeczoznawcy indigo i...nie jest dobrze. Doceniono silnik, ilość miejsca
oraz m.in. kilka schowków idealnych na drobiazgi, dobre rozmieszczenie radia i pokręteł klimy oraz ładne wskaźniki
Loganek - 2008-09-17, 21:24
Jak to fajnie po przeczytaniu gazety pisac "nie polecam auta"...
GeRRaD - 2008-09-17, 22:34
...........i jeszcze to "nie polecam" będą pismaki przytaczały X razy w X periodykach, nie testując lub oglądając jedynie pobieżnie auto
ian - 2008-09-18, 13:53
Opona zjechała z felgi w Indigo... To znacznie lepiej niż w przypadku debiutu Logana, który w teście łosia dachował z powodu wadliwego ogumienia. Ale wtedy był szum-jakie to badziewie Rumuni przygotowali Tymczasem teraz jak zobaczyłem w salonie nowego Logana-rewelacja (gdzie te straszne plastiki ze starej wersji?), i to zainteresowanie Sandero... Choć te plastikowe nakładki na klamki drzwi, i pokrywę bagażnika w kolorze srebrzystym to straszliwa tandeta.
laisar - 2008-09-18, 14:21
Cytat: | dachował z powodu wadliwego ogumienia |
Tylko trzeba pamiętać, że to nie była wada fabryczna, tylko tak długo go katowali, aż popsuli :P
Plastiki - na klapie nie jest nawet tak źle, ale te klamki... OMG... Ale za to Sandero Laureate ma czarne nakładki na brzeg drzwi między oknami, o! (:
GeRRaD - 2008-09-18, 17:46
czarne nakładki na słupek "b" można mieć za 20 zł by self hand made. Duzej różnicy w jakości nie widzę (ponad rok jak zrobiłem i pomimo zimy, myjni itp - wygląd prima)
laisar - 2008-09-18, 19:02
Większość elementów można zrobić w ten sposób (: - jako chroniczny optymista chciałem po prostu znaleźć jakiś kontrastowy pozytyw dla tych beznadziejnych klamek... Zwłaszcza, że te nakładki są naprawdę bardzo porządne, plastikowe.
GeRRaD - 2008-09-18, 19:22
.........no i jeszcze wewnetrzne boczki drzwi w wersji Laureate są ładniejsze
dogberry - 2009-01-16, 22:58
Szkoda, że nie ma automata
laisar - 2009-01-16, 23:15
Ma być - jeszcze w tym roku [:
dogberry - 2009-01-17, 00:39
Nie będzie
paweloo97 - 2009-01-17, 08:40
Wyczytałem jakiieś pare miesięcy temu, ma byc automat i wprowadzą ponoć Sandero z ,,kółkiem'' po prawej
laisar - 2009-01-26, 11:19
GeRRaD napisał/a: | czarne nakładki na słupek "b" można mieć za 20 zł by self hand made |
A tak właściwie to jak?
(Chociaż po obejrzeniu ostatnio w salonie tych na Nowej Thalii się domyślam...).
* * *
dogberry napisał/a: | Nie będzie |
Bo ponieważ? <:
Jednakowoż: http://www.daciaklub.pl/f...p?p=24126#24126
GeRRaD - 2009-01-27, 18:35
Nowe Dacie po lifcie mają nakładki - a zastepuje ją.............. czarna gruba folia atermiczna - kupujesz, robisz szablon, wycinasz, naklejasz - masz (zima, myjnie, słońce - trzyma i wygląda jak trzeba - jak niżej)
PS Lepszy efekt na jasnych kolorach lakieru
johnny303 - 2009-01-31, 12:45
Takie folie tzn. niby nakładki miałem fabrycznie od początku, ale nie wiem, czemu to ma służyć.
KaS602 - 2009-01-31, 13:10
johnny303 napisał/a: | Takie folie tzn. niby nakładki miałem fabrycznie od początku, ale nie wiem, czemu to ma służyć |
Bo w (tylko) prstige'ach byla w stadardzie. Czemu ma sluzyc...? To dobre pytanie. Poza estetyka (ale o gustach sie nie dyskutuje) zapobiega troche obijaniu lakieru przez szybkie odpinanie pasa bezpieczenstwa, ktory czasem sie "zawija" i klamra uderza w drzwi na zewnatrz... To moje spozstrzezenie, a czy do tego to jest stworzone to nie mam pojecia.
GeRRaD - 2009-01-31, 16:06
Dla estetów - komponuje się z przyciemnanymi szybami współtworzac linię okna - karoseria (ciekawe pomysły vide nowa Skoda fabia i cimne słupki A). Dla praktyków zabezpiecza lakier przed obijaniem
|
|