|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Dostep bezkluczykowy a.... zlodzieje
ken-wawa - 2016-03-18, 23:20 Temat postu: Dostep bezkluczykowy a.... zlodzieje http://moto.wp.pl/kat,103...,wiadomosc.html
"Podczas testów ADAC przebadało 20 modeli samochodów z bezkluczykowym systemem dostępu. Nieuprawnionej osobie z urządzeniem wzmacniającym sygnał radiowy udało się wejść do środka i uruchomić silnik w przypadku każdego z nich. Oto one: Audi A3, A4 i A6, BMW 730d, Citroen DS4 CrossBack, Ford Galaxy i EcoSport, Honda HR-V, Hyundai Santa Fe, Kia Optima, Lexus RX 450h, Range Rover Evoque, Renault Traffic, Mazda CX-5, Mini Clubman, Mitsubishi Outlander, Nissan Qashqai+2 i Leaf, Opel Ampera, SsangYoung Tivoli, Subaru Levorg, Toyota RAV4, VW Golf i Touran. "
Lza - 2016-03-20, 22:19
Na każdy system jest jakaś metoda.
krakry1 - 2016-03-22, 16:48
Bo najlepsze były auta na korbę - tam bez korby ani rusz.
Lza - 2016-03-22, 22:11
Złodziej przychodził z własną
radzio - 2016-03-23, 16:40
Przerażające jest to że producenci samochodów nic sobie z tego nie robią. No ale jak jedno auto ukradną to człowiek kupi sobie następne....
ken-wawa - 2016-03-23, 22:53
Akurat tutaj ciezko zaproponowac lepsze rozwiazanie jak wymusic na producentach lepsze zabezpieczenia (teoretycznie jesli np. producent musialby zwracac 10% wartosci samochodu to od razu zabezpieczenia by sie poprawily, ale to nie przejdzie). Natomiast dziwi mnie, ze nie zrobia porzadku z tymi latwo psujacymi sie samochodami. Gdyby np. kazdy producent musial dawac 7 letnia gwarancje i to nie na swoich warunkach, a na warunkach ustawowych, to zaraz jakosc by strzelila w gore i wtedy byloby duzo bardziej ekologicznie.
Lza - 2016-03-24, 00:21
Przydało by się, choć większość producentów i tak daje te 5 lat gwarancji. (czasem za dopłatą, ale jeśli wymusić ustawą to i tak koszty w jakiś sposób, mniej lub bardziej ukryty przenieśli by na kupującego).
Co to otwierania bezkluczykowego, to na wzmacnianie sygnału ciężko wymyślić jakiś skuteczne antidotum. Bo nadal auto gada z oryginalną kartą hands-free, tylko ze znacznie większej odległości niż powinno. Czytnik lini papilarnych na przycisku "start"?
eplus - 2016-03-24, 05:36
Chciałbyś mieć ucięte paluchy w pakiecie
Lza - 2016-03-24, 10:21
hehe, no raczej nie.
ajax - 2016-04-09, 12:53
skaner siatkówki dla kierowcy? Lepiej nie, bo głowę utną. Już wiem: sprzedać samochód - nie ukradną samochodu. Najwyżej ukradną pieniądze
eplus - 2016-04-09, 14:58
Migranci chętnie odrąbią Ci głowę nawet jeśli nie masz samochodu.
A pieniędzy nie trzyma się w domu, najlepiej zanieść do Amber Gold.
Dzięki za zainteresowanie moimi postami - nie wiem, czym zasłużyłem.
ajax - 2016-04-18, 19:41
eplus napisał/a: | nie wiem, czym zasłużyłem |
koneserstwem
|
|