|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Obudowa kanału środkowego pod deską - duster I
Visena - 2016-07-18, 07:59 Temat postu: Obudowa kanału środkowego pod deską - duster I Witam,
czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co zrobić z odstającym fragmentem plastiku / części obudowy konsoli / panelu środkowego (czyjakbytegonienazywać - tego czegoś w czym jest np. wbudowane radio) co ochrania m.in. wykładzinę tuż przy pedale gazu ?
Obudowa - taki szary plastik - sięga po stronie kierowcy aż prawie do pedału gazu. Aż prawie...niestety i jest to tam u dołu przymocowane JEDNYM wkręcikiem
Nie będę komentować jak to wygląda ale...ten plastik lekko odstaje !
Ja często siadam za kierownicą w butach typu treek i haczę ich szeroką podeszwą o ten odstający plastik. Boję się, że może to kiedyś spowodować sytuację mało bezpieczną podczas jazdy
Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy:
- pod spodem - pod plastikiem i wykładziną - w tym panelu środkowym lecą jakieś kable itp ?
- jak wkręcę tam jakiś wkręt to nic nie uszkodzę ?
- jakiego wkręta użyć żeby to się trzymało ? Co tam jest pod spodem ?
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów może to poprawiał u siebie w Duster ?
Kauris - 2016-07-18, 09:19
http://timm.dmhost.pl/FAB...29/DSC08590.JPG
Chodzi o te "rogi" po lewej stronie stronie obrazka?
Visena - 2016-07-18, 09:39
Tak !
Lewy dół obrazka ! Nawet widać, że to mocują fabrycznie na jeden jedyny wkręcik
mekintosz - 2016-07-18, 10:44
Można spróbować dołożyć dodatkowe wkręty tylko musiałbyś kupić ich plastikowe gniazda, które byś umieścił w dolnej części konsoli, obok fabrycznie zainstalowanego jednego wkreta. Odkręcić możesz, odciąć i zobaczyć jak to jest zamontowane.
Kauris - 2016-07-18, 10:46
Może masz uszkodzony kołek rozporowy (ten jasny plasticzek, w który wchodzi wkręt), a może tylko wyskoczył lub był źle zamontowany.
Visena - 2016-07-18, 10:54
Kauris napisał/a: | Może masz uszkodzony kołek rozporowy (ten jasny plasticzek, w który wchodzi wkręt), a może tylko wyskoczył lub był źle zamontowany. |
Nie, ten fabryczny kołek trzyma, ale jego dokręcanie powoduje tylko jeszcze większe odstawanie brzegów plastiku (i tym samym haczę butem bardziej!).
Ten fabryczny jest poprostu zamontowany w złym miejscu, za daleko/za głęboko od brzegu/końca plastiku - albo - z oszczędności jest tylko jeden a przydałyby się ze trzy żeby ten plastik przylegał ładnie i równo do wykładziny.
route2000 - 2016-07-19, 08:38
A może spróbuj to ściągnąć obudowę i na ciepło za pomocą np. gorącego powietrza (opalarka albo suszarka) ukształtować odpowiednio plastik (zgiąć do wewnątrz), aby nie przeszkadzało przy operowaniu gazem.
Nie mam innego pomysłu.
Kauris - 2016-07-19, 11:07
A może coś wcisnąć pod wykładzinę w tamtej okolicy, by ją podnieść/wypchnąć w kierunku plastiku (i zlikwidowac tak "dziure")? Nie wiem jak to wygląda w dusterze.... (to się wypowiem:) )
W loganie II nie ma ani jednego mocowania w tamtych rejonach... Całość luźno sobie leży na wykładzinie, pod którą jest sporo miejsca (na kanały wentylacji drugiego rzędu, których nie ma)
ajax - 2016-08-16, 21:34
A może po prostu odciąć to co przeszkadza?
|
|