|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Nowy LODGY jak SUV
jammo - 2018-04-30, 11:02 Temat postu: Nowy LODGY jak SUV witam, znalazłem taki artykuł o projekcie nowego LODGY. Jak dla mnie bomba, tylko niestety Dacia poszła w ogólne trendy i to Lodgy zalatuje do Hyundaia Tucsona. Data artykułu niby dzisiejsza, ale chyba to raczej nie jest świeży news, gdyż dalej uwzględniają w opisie silnik 1.2 TCe a on przecież jest już wycofany.
http://www.auto-swiat.pl/...e-suv-em/5490zm
benyo - 2018-04-30, 11:51
Rozmawialiśmy już o tym wynalazku tutaj . Może dla posiadaczy Dusterów to bomba, dla posiadaczy Lodgy tylko duży lej po bombie.
jan ostrzyca - 2018-04-30, 19:46
benyo napisał/a: | Rozmawialiśmy już o tym wynalazku tutaj . Może dla posiadaczy Dusterów to bomba, dla posiadaczy Lodgy tylko duży lej po bombie. |
Bzdura. Miał być całkiem nowy 7 miejscowy Duster, a jest z lekka odświeżony staruszek.
Coś jak facelifting FSO Poloneza... Nie będzie nowego Lodgy. Dadzą nowe lampi choinkowe i większego tableta na desce i bedzie. Zobaczyta!
jozef969 - 2018-05-01, 16:58
Ja się piszę tylko w czarnym kolorze 😎
Thomson1708 - 2018-05-01, 18:04
Taką lodziarę to bym przygarnął :D
słoń - 2018-05-07, 20:28
benyo napisał/a: | Rozmawialiśmy już o tym wynalazku tutaj . Może dla posiadaczy Dusterów to bomba, dla posiadaczy Lodgy tylko duży lej po bombie. |
Zgadzam się. Wprawdzie nie użytkuję już Lodgy bo powiększenie rodziny zmusiło mnie do zakupu Trafica , ale myślałem że Lodgy pójdzie w strone powiekszenia przestrzeni pasażerskiej i bagażowej efektem czego byłaby reaktywacja "starego" Espaca ze zmienionym znaczkiem . Niestety owczy pęd w strone SUV-ów dopadł i Dacie.
benyo - 2018-05-07, 20:41
słoń napisał/a: | Zgadzam się. Wprawdzie nie użytkuję już Lodgy bo powiększenie rodziny zmusiło mnie do zakupu Trafica... |
Też zmierzam w podobnym kierunku Póki co powiększyłem rodzinę do sztuk 4 potomstwa Kolejnym samochodem też będzie coś pokroju Traffica, jeśli Lodgy zmieni się w SUVa, nie będzie innej alternatywy na samochód rodzinny.
dorpa - 2018-05-07, 23:04
słoń - jak sprawdza się Wam Traffic?
Podejrzewam iż w przeciagu 2-3 lat będe w podobnej sytuacji, więc powoli rozgladam sie za alternatywami Lodgy
Póki co, Lodgy spisuje się nieźle
Ikarusiarz - 2018-05-08, 09:51
Co do Trafica:
Miałem okazję zrobić trasę Bydgoszcz-Wicie-Bydgoszcz. Motor 2,0 dCi 150 km, rocznik 2008. Jechaliśmy 2 rodziny: 4 dorosłych i 4 dzieci 8,8,3,1 lat. Wiadomo sprzęt na 3 dni majówki, wózek, foteliki. Spalanie na kom puterze wyniosło 7,7-8 na 100 km. Przy dystrybutorze nie mierzyłem. Komfort ok, chociaż wóz był juz mocno wyeksplatowany (400000 przebiegu). Spalanie takie samo jak Espace 2,0 dci 175 km z automatem.
|
|