DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Przegląd mediów o Dacii - Test Dacii Sandero

Mariusz - 2009-02-03, 21:46
Temat postu: Test Dacii Sandero
Panowie i panie!W następnym wydaniu gazety AutoŚwiat tj 09.02.2009r porównanie czterech aut:
Daihatsu Cuore 1.0
Dacia Sandero 1.4
Skoda Fabia 1,2
Opel Agila 1.0
Jak znam AŚ to wygra Skoda!!!! :-)

wox - 2009-02-03, 21:56
Temat postu: Re: test Dacii Sandero
Mariusz napisał/a:
Jak znam AŚ to wygra Skoda!!!! :-)

Po tych dość powszechnie znanych słowach, od pewnego czasu AŚ pozwala wygrywać innym modelom. Może więc zaczęli oceniać obiektywnie? :lol:

wieza - 2009-02-03, 22:21

a ja mysle ze stawiaja na tanie marki bo ich sponsoruja teraz i wiekszy jest na nie popyt ;)
DUCATI - 2009-02-04, 00:17

cuore i agila to raczej maluchy.. to caly AS... kiedys w takim tescie wygral Logan :)
Mariusz - 2009-02-06, 22:53

Ale jaja!!!
Przeglądałem archiwalne egzemplarze auto motor sport i spotkałem artykuł z testem Dacii Sandero.Opis Dacii super precyzyjny układ kierowniczy itd.Kupiłem aktualne wydanie tej gazety i jest opisana Dacia Sandero która po kilku miesiacach nagle posiada mało precyzyjny układ kierowniczy.Przecież to jest komedia!!!! :mrgreen:

DAREK - 2009-02-09, 13:22

Nie polecam kupowania gazety. Wygrywa Fabia a wyniki są bardzo naciągnięte (np ocena przestronności tyłu- Sandero najgorsze).
Ciekawe, że oceniana odległość między oparciami siedzeń w Daciach kurczy się w testach z samochodami grupy VW, w porównaniu do testów jednostkowych.
Poziom naciągania wyników wskazuje, że Skoda chyba boli się konkurencji Dacii i nie skąpi pieniędzy dla tzw "dziennikarzy motoryzacyjnych AŚ"

DUCATI - 2009-02-09, 13:29

Ja gazety motoryzacyjne przestalem kupowac z 10 lat temu. Wczesniej kupowalem wszystko co bylo na rynku ;)
Mariusz - 2009-02-09, 14:54

Jedna dobrze trafiłem że wygra Skoda
:evil:

piotrres - 2009-02-09, 18:04

DAREK napisał/a:
Nie polecam kupowania gazety. Wygrywa Fabia a wyniki są bardzo naciągnięte (np ocena przestronności tyłu- Sandero najgorsze).
Ciekawe, że oceniana odległość między oparciami siedzeń w Daciach kurczy się w testach z samochodami grupy VW, w porównaniu do testów jednostkowych.
"

Kiedyś wyczytałem w der AŚ, że w Sandero na szerokość i wysokość jest miejsca tyle co w miejskim amluchu klasy A :shock:

Nova - 2009-02-10, 15:17

A do tego wybrali kolor Dacii chyba jeden z rzadziej wybieranych przez kupujących - przy czarnych lusterkach, bocznych listwach i klamkach lepiej by pasował zwykły ognistoczerwony niemetalik (a wtedy 1400 zł zostaje w kieszeni).
No ale to powiedzmy kwestia gustu.
Natomiast to, że jako jedyny z prezentowanych na zdjęciach samochodów Dacia ma lusterka regulowane ręcznie (a przecież wybrali wersję wypasioną" za 39100 zł) i wyświniony dywanik kierowcy - to już wygląda na jakiś sabotaż...
Artykuł tendencyjny i chyba z góry skazany na powodzenie bądź co bądź sympatycznej ale niekoniecznie najlepszej Skody.
I na koniec - to co się zgadza, to informacja, że:
"Nikt nie oferuje więcej za taką cene niż Dacia Sandero".
Wiadomo - właściciele Dacii Sandero dostają więcej ;-)

jacek - 2009-02-10, 20:47

Najlepszy był komentarz " Drażni Cię że znowu wygrała fabia ......"

Swoją drogą ciekawy jest dobór aut , tak aby wygrała skoda choć nie słusznie-sondero przestronniejsze porównajcie szerokość wnętrza.
Gdyby dodali Grande Punto za 40 tys nie mogli by już zwalać na taniość marki dacia.

Niemieckie pismo wygrywają niemiecki konstrukcje ( skodę za taką należy uznać- przecież to Polo)

Zastanawiam się czy artykuły pana Krasnodębskiego nie są sponsorowane przez grupę VW.
Jest jeszcze jedna możliwość ten pan na co dzień chodzi w czapce bejsbolówce wtedy dacia odpada.

Mariusz - 2009-02-10, 21:47

Ja gdzieś wyczytałem,że AŚ sponsorowane jest przez VW
GeRRaD - 2009-02-12, 11:36

Ktoś powie po naszemu o co chodzi :?: ;-)
Test Dacia Sandero 1,4i a 1,6i: auto pro krizi
http://www.autorevue.cz/M...03/default.aspx

laisar - 2009-02-12, 11:54

"Auto na kryzys" - po polskawemu: http://translate.google.c...n%26rls%3Dnl-nl

Ogólnie: bardzo chwalą [:

Nova - 2009-02-12, 13:18

Sympatyczny artykuł ale tłumaczenie trrragiczne :mrgreen:

W niektórych miejscach (bez oryginalnego tekstu) można mieć wątpliwości, czy na pewno artykuł jest o samochodzie :oops:

laisar - 2009-02-12, 13:47

Jest polski język trudna dla tłumacz automat (: - za to na angielski przekłada całkiem wporzo, więc w przypadku wątpliwości polecam nawet tym słabo znającym.

Inna rzecz, że tak naprawdę są to wystarczająco dobre tłumaczenia, żeby zrozumieć prawie wszystko - jeszcze 10 lat temu coś takiego wciąż było praktycznie niemożliwe.

Nova - 2009-02-12, 16:05

A nie, ja sie nie czepiam.
Język polski - trudna rzecz.
Ale w niektórych momentach tłumaczenie naprawdę mnie zaskoczyło (jakaś sodoma, Pani Kalina 2006, ciała ofiar, mięso, kręgosłup i inne organa...)
Normalnie jak horror!
:mrgreen: