| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dealerzy, warsztaty i sklepy - Poszukiwany elektryk diagnosta od Renault okolice Warszawy
DrOzda - 2024-11-22, 17:06 Temat postu: Poszukiwany elektryk diagnosta od Renault okolice Warszawy Czy znacie jakiś rozsądny serwis który podjął by się zdiagnozowania i naprawy Clio 2 z silnikiem 1.2 8V D7F ? Przestał zapalać , brak iskry na wszystkich cylindrach, pompa paliwa działa rozrusznik kręci, immobilizer sprawdzony na obu kluczykach. Podmieniono czujnik położenia wału i cewkę bez rezultatu. Najlepiej lewa strona Warszawy.
dudu$ - 2024-11-23, 08:22
Czujnik położenia wału kupiłeś oryginalny czy zamiennik ? Sprawdził bym czy został on zamontowany prawidłowo. Nie wiem jak jest w 1.2 8v ale w 1.2 16v jest to możliwe i mój znajomy zamontował go na odwrót i trochę czasu zajęło aby do tego dojść. Podłączałem komputer albo sprawdzałeś czy podczas kręcenia silnikiem w aplikacji typu torques widać obroty silnika ? Sprawdził bym jeszcze masy i przekaźniki przy akumulatorze, tam podobno w tych autach lubią występować problemy i silnik wtedy nie pali
|
|