DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Multimedia i elektronika - Jak dopasowałem radio pod kolor oświetlenia ...

mekintosz - 2010-10-16, 20:42
Temat postu: Jak dopasowałem radio pod kolor oświetlenia ...
Witam

Udalo mi sie w koncu dopasowac radio pod kolor podswietlenia deski rozdzielczej i licznika - pod bursztynowo. Wybor padl na Clarion BD269RMP. Proste radio, moc 4x45 W, MP3. Pasuje w do czarno-srebrnego wykonczenia konsoli. Najwazniejsze, ze ma podswietlanie bursztynowe i sa to jasne cyfry na ciemnym tle wyswietlacza - niemal identycznie jak w lcd w liczniku. Zamieszczam dwa zdjecia zrobione wieczorem.

http://picasaweb.google.com/imakowiec/SanderoDCI

marektbg - 2010-10-17, 16:04

Wygląda extra, wkomponowało się idealnie :-)
krakry1 - 2010-10-17, 16:33

Słyszałem o dobieraniu koloru Ferrari pod kolor torebki damskiej, przez żony multimilionerów ... ale dobór koloru wyświetlacza radia do Daci, pod kolor oświetlenia, to też całkiem dobry pomysł. :-P :lol:
mollu - 2010-10-17, 16:44

no kolor sie udał
idealnie pasuje :) graty

yarocz - 2010-10-17, 18:28

I od razu widać, że jak ktoś ma już takie radio to może do niego dopasować fajne autko. :lol:
mekintosz - 2010-10-17, 20:22

Ciesze się, że Wam się spodobało. Miałem zielonego clariona ale wyglądał nieodpowiednio. Kupiłem ten drugi model. Jednak w clarionie wystarczy zmienić diode podświetlającą LCD na bursztynową oraz zmienić kolor kapturków na żaróweczkach podświetlających klawisze i można dopasować się pod deskę naszych aut.

PS. Stary zielony szuka nowego właściciela:

http://allegro.pl/clarion...1275981744.html

benny86 - 2010-10-17, 20:38

mekintosz napisał/a:
Stary zielony szuka nowego właściciela:

Nawet już znalazł:)

mekintosz - 2010-10-17, 21:26

zauwazylem ;-) moze ktoś z forum ? :-)
maciek - 2010-10-17, 21:34

jako że u mnie panel został zgubiony :evil: , to ja wpadłem na pomysł

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

niby telefon ale głośniki ma dobre nawet przy 100km/h słychać muzykę ale to zawsze lepsze niż zabijająca cisza. ramka od radia też pasuję do telefonu. ;-) :-)

mekintosz - 2010-10-17, 22:01

Oryginalnie. Moja kolezanka w Punto slucha komorki ale wrzuca ja w jakas polke dla wzmocnienia basu ;-) Na allegro mozesz sprobowac dokupic panel do twojego radia.
leo - 2010-10-17, 22:37
Temat postu: Re: Jak dopasowałem radio pod kolor oświetlenia ...
mekintosz napisał/a:
Witam
Udalo mi sie w koncu dopasowac radio pod kolor podswietlenia deski rozdzielczej i licznika - pod bursztynowo. Wybor padl na Clarion BD269RMP. Proste radio, moc 4x45 W, MP3. Pasuje w do czarno-srebrnego wykonczenia konsoli. Najwazniejsze, ze ma podswietlanie bursztynowe i sa to jasne cyfry na ciemnym tle wyswietlacza - niemal identycznie jak w lcd w liczniku. Zamieszczam dwa zdjecia zrobione wieczorem.

Witam również.
Ponieważ radio oferowane przez dealera nie bardzo mi odpowiadało, zdecydowałem się sam zakupić jakieś brzęczydło. A ponieważ czas mnie gonił, po prostu pojechałem do MediaMarkt z mocnym postanowieniem dokonania szybkiego zakupu. Patrząc także na podświetlenie "amber", do wyboru miałem jakiegoś JVC za ok. 500 zł (ze zmiennymi kolorkami pod klawiszami i wyświetlacza - nawet sporo tego było) oraz Clarion CZ100E za 320 zł. Zdecydowałem się na to drugie - mam nadzieję, że utrafiłem w kolorek. :mrgreen:

laisar - 2010-10-18, 00:18

Zainspirowany, też się pochwalę - sam sprzęt bez najmniejszego szału - ale przynajmniej ma niemal idealny kolorek (;

mekintosz - 2010-10-18, 19:43

Też ładnie. Masz lcd dobrany pod wyświetlacz na licznik, czyli jasne pomaranczowe tło, ciemne cyfry/litery. I o to chodzi ;-) Jak kupię termometr to tez bursztynek ;-) ciemne tło jasne znaki .
leo - 2010-10-19, 21:54

krakry1 napisał/a:
Słyszałem o dobieraniu koloru Ferrari pod kolor torebki damskiej, przez żony multimilionerów ...

Jednym z moich domowników jest sznaucer maści "pieprz i sól", który też czasem będzie z nami podróżował. Więc proszę mnie nie pytać, czemu Duster będzie srebrny (z czarnymi dodatkami)... :lol:

keikan - 2012-03-14, 09:14

mekintosz napisał/a:
Też ładnie. Masz lcd dobrany pod wyświetlacz na licznik, czyli jasne pomaranczowe tło, ciemne cyfry/litery. I o to chodzi ;-) Jak kupię termometr to tez bursztynek ;-) ciemne tło jasne znaki .

Sorry, ale to :"Żegnaj Robert" na wyświetlaczu powoduje jakieś złe skojarzenia... jak pożegnanie na pogrzebie.... lepiej wyglądałoby "do widzenia" ;-)

TD Pedro - 2012-03-14, 13:32

keikan napisał/a:
jak pożegnanie na pogrzebie.

mam identyczne refleksje... :-(

eplus - 2012-03-14, 18:41

"Nigdy Cię nie zapomnimy - koledzy z Sosnowca!" (to ta szarfa zamiast majtek z kawału)