|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Mini Countryman, Suzuki SX4, Dacia Duster, Skoda Yeti
esdziewiaty - 2010-12-06, 23:20 Temat postu: Mini Countryman, Suzuki SX4, Dacia Duster, Skoda Yeti http://www.youtube.com/wa...ag&translated=1
Ciekawy materiał, dla kogoś , kto zna język Niemiecki
marektbg - 2010-12-07, 08:06
Jakby tylko było mnie stać kupiłbym Mini Żonce już dziś
r70 - 2010-12-07, 15:20
sądząc po samym video (niemieckiego nie znam) można zauważyć że duster ma najsłabsze osigi, najwięcej pali i i jest najgorzej wykonany... Wg tesu też wtak samo radzą radzą sobie w terenie - a w to jakoś mało mi się chce uwierzyć ;)
matucha - 2010-12-07, 19:43
Wg testu to najlepiej w terenie sobie radzi duster :) Przy okazji opisu jazdy w terenie powiedzieli "co do jakości jazdy w terenie to tutaj chyba nie musimy nic wyjaśniać" - w pozytywnym znaczeniu, ale trudno przetłumaczyć dosłownie. Pomimo 110KM nie widać w nim sportowego zacięcia.
Mini to taki pseudo SUV ze względu na zbyt niski prześwit, natomiast SX4 ma zbyt małą pojemność bagażnika, żeby nazywać się SUVem i tak samo mało miejsca z tyłu. Za to charakteryzuje się najlepszym silnikiem i bardzo dobrym napędem 4x4. Duster miażdży przestrzenią konkurentów, ale wspomniano właśnie o "rumuńskiej jakości" - roleta bagażnika i wykończenie tapicerki.
Chwalili, że najtańszy duster kosztuje 11 tys euro, ale że za dużo rzeczy trzeba dopłacać i już nie jest tak tanio, jak w przypadku prezentowanej wersji.
Ze wszystkich aut Skoda jest najbardziej przyjazna na co dzień, i w sumie jest to auto do poruszania się zimą po śniegu, jest najlepiej wykonana, ale jest za to stosunkowo droga wzgl. konkurentów.
O mini, to same ogólniki, że ma swoją "inną" linię nadwozia i nic innego ciekawego.
To wg mnie najważniejsze ;)
piotrres - 2010-12-07, 23:21
der AutoBilD TiVi und alles clar. Romanische plastikie und qualitat. Naaa jaaa skoda ? warum? Dasi ist ganz vołkswagen ?
O'BOŚ'u czy ci goście z tymi plastikami sypiają?
A na serio:
Tam gdzie wjeżdżałem DD 2WD z jej paliwożernym plastikami i tanimi silnikami to Yeti $x4 w ogóle by n ie przeszła z uwagi an kąt natarcia i prześwit.
Choć nie pogardziłbym dla komfortu psychicznego +15 KM n. Honker ma 117 KM najsłabszyFreelander I też 117 KM a są dużo cięższe...
A propos k. psychicznego: dla mnie szkoda braku ESP+ASR i kurtyn w opcji w DD, i bez jakiejś idiotycznej sprzedaży wiązanej ( np. odpustowe radio + skórzana kierownica)
|
|