|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Opadające wkłady lusterek bocznych
Mamert - 2011-08-02, 22:48 Temat postu: Opadające wkłady lusterek bocznych Jakiś rok temu wkład prawego lusterka opadł i można było tylko oglądać krawężniki, wymienili całe lusterko na gwarancji.
Dziś wsiadam do auta i lewe zrobiło to samo.
Ma ktoś jakieś pomysły na naprawę ??
benny86 - 2011-08-02, 22:50
Są do kupienia same wkłady do lusterka, montowane na dwustronnej taśmie. Ja udoskonaliłem mocowanie w escorcie pomiędzy paski tej taśmy dałem jeszcze "kropelkę" i trzymało bez problemu. No, chyba że masz gwarancję nadal - niech wymieniają wtedy
Mamert - 2011-08-02, 22:57
Tu nie chodzi o wkład tylko o mechanizm regulacji, lusterko nie można ustawić. Spadło w położenie "oglądaj krawęzniki".
Gwarancji juz nie mam.
laisar - 2011-08-03, 01:35
Się nie spotkałem z czymś takim...
Musiałbyś po prostu rozebrać i zobaczyć, w czym jest feler - bez tego ciężko cokolwiek proponować w kwestii naprawy.
Auto Krytyk - 2011-08-03, 14:25
Najprawdopodobniej ktoś ci uderzył w to lusterko i zniszczył uchwyt szkła. Musisz to rozebrać i zobaczyć.
Matthias[Wlkp] - 2011-08-03, 18:33
Mi się zdarzyło, że prawe lusterko pokazywało za bardzo na zewnątrz. Jak dopchnąłem to "coś wskoczyło" i jest ok.
Mamert - 2011-08-04, 18:32
TAXI AIRPORT napisał/a: | Najprawdopodobniej ktoś ci uderzył w to lusterko i zniszczył uchwyt szkła. Musisz to rozebrać i zobaczyć. |
Prawe wymienione przez serwis na 1000% nie było uderzone, wyjechałem z pod domu ze sprawnym a dwie godziny później na odludnym, ogrodzonym terenie firmy było zepsute, do tego był pasażer w aucie.
To może ktoś wie jak wyjąć szkieło bez zniszczenia ??
laisar - 2011-08-05, 10:47
Jak na obrazku - dodatkowo każą tylko zabezpieczyć taśmą brzeg obudowy lusterka i uważać na kable.
marcio - 2011-09-06, 22:54
Ja natomiast miałem teraz taką, jak Mamert wakacyjną przygodę. Lewe boczne lusterko ni z tego, ni z owego pokazywało krawężniki. Pierwotnie podłożyłem sobie coś pod szybkę i chwilowo było OK, ale było niesterowalne. Pomógł niestety dopiero zakup i dealera i montaż nowego lusterka ( 470,71 zł w Katowicach u Pietrzaka ).
|
|