DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Wyświetlacz - chyba problem

monopios - 2012-01-22, 19:56
Temat postu: Wyświetlacz - chyba problem
Wyświetlacz - chyba problem tzn. zaginęła mi jedna kreseczka na wyświetlaczu, problemu na razie niema, bo wżyciu codziennym to i tak nie świeci ale ... .
Do ASO z tym reklamować czy olać sprawę, bo i tak nigdy nie będzie świecić, to tylko zegarek i ta część jest nieświecąca?
Co o tym sądzicie?

laisar - 2012-01-22, 20:09

To nie żaden problem, ale TTTM; w ramach oszczędności (tym razem: rzeczywiście dobrze pojętej) faktycznie nigdy tej kreseczki nie zrobili. No bo właśnie - po co?
monopios - 2012-01-22, 20:19

A to dziwne, wcześniej jak patrzałem w trybie awaryjnym, to zdawało mi się, że wyświetlacz był z tą kreską, ale może coś mi się pokićkało. Grunt że wszystko w normie.
czaju - 2012-01-23, 01:01

no tak - nie ma 00:56 tylko 0:56 ... (aż byłem w garażu sprawdzić ;) )
TD Pedro - 2012-01-23, 09:37

monopios napisał/a:
wcześniej jak patrzałem w trybie awaryjnym

jak uruchomić/włączyć tryb awaryjny?

laisar - 2012-01-23, 09:48

Nie awaryjny, tylko diagnostyczny / testowy: DACIA / Kompendium / Tryb diagnostyczny komputera pokładowego - http://www.daciaklub.pl/f...p?p=30966#30966
TD Pedro - 2012-01-23, 11:00

laisar napisał/a:
Nie awaryjny, tylko diagnostyczny

dzięki... :-)

bastiano - 2013-03-26, 06:29

a mnie wczoraj i dziś rano o 5 część kreseczek z całego wyświeitlacza była niewidoczna .
dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów kreseczki "wróciły"
to normalna rzecz przy takich temperaturach , czy coś zaczyna powoli dogorywać ???

PiotrWie - 2013-03-26, 10:19

bastiano napisał/a:
a mnie wczoraj i dziś rano o 5 część kreseczek z całego wyświeitlacza była niewidoczna .
dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów kreseczki "wróciły"
to normalna rzecz przy takich temperaturach , czy coś zaczyna powoli dogorywać ???

W Dacii jeszcze nie widziałem - stoi w garażu,nigdy tak nie zmarznie, ale w Lagunie jest tak "od zawsze", myślę że technologia wyświetlacza jest podobna.

Farurej - 2013-03-26, 12:19

Ciekłe kryształy tak mają. Wraz ze spadkiem temperatury robią się mniej ciekłe, a bardziej kryształy. Działają wolniej i coraz mniej widać. To normalne i dla cholesteroli i smektyków i nematyków.
siemaspl - 2022-10-17, 19:01

Chciałem się zapytać czy można naprawić taki wyświetlacz. Im zimniej tym gorzej. Ale nawet latem mam taki problem jak na zdjęciu. Kiedyś tylko zimą szwankował i jak się już nagrzał to było dobrze. A teraz nie.