DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Powitania - Powitanie.

Maxi - 2012-03-12, 23:13
Temat postu: Powitanie.
Dłuższy czas czytałem tylko dyskusję na forum i czekałem na odbiór mojego zamówionego Dustera. W dniu 6.03. już go odebrałem. Nie mogę jeszcze o nim nic więcej powiedzieć jak tylko tyle, że jest taki jak sobie wymarzyłem. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów i życzę szerokiej drogi. Do zobaczenia na trasach.
jkab - 2012-03-12, 23:28

Witaj, Szerokości życzę :-)
Dar1962 - 2012-03-13, 06:59

witamy i gratulujemy ;-)
chriskb - 2012-03-13, 07:43

Witaj :-) Życzę bezpiecznej i bezawaryjnej jazdy
Marek1603 - 2012-03-13, 08:37

Witaj.

Może jakieś fotki?

TD Pedro - 2012-03-13, 09:42

witaj w Klubie... :-)
szerokości i dużo zadowolenia życzę...

czaju - 2012-03-13, 10:59

Cytat:
Nie mogę jeszcze o nim nic więcej powiedzieć jak tylko tyle, że jest taki jak sobie wymarzyłem

I to najważniejsze, szerokości, bo przyczepności w Dusterze nie powinno zabraknąć ;) (szczególnie jeśli 4x4)

tomi - 2012-03-13, 13:10

Witaj :-)
krakry1 - 2012-03-13, 13:53

Witaj :mrgreen:
yarocz - 2012-03-13, 20:46

Witaj .............. ;-)
toms57 - 2012-03-13, 20:58

Witaj szczęśliwcze ;-)
Jak widzę jesteś ze Swarzędza - możesz zdradzić w jakim salonie odbierałeś autko ?
Pozdrowienia z Poznania

Maxi - 2012-03-13, 23:00

toms57, To żadna tajemnica : w Komornikach . Pozdrawiam
_Marcin_ - 2012-03-14, 07:57

Witaj :-D
marcinoz76 - 2012-03-14, 08:35

Witaj w klubie....[:
elektryk1 - 2012-03-14, 15:39

Witaj :)
SAJSEN - 2012-03-14, 17:17

Witaj.
art350 - 2012-03-14, 17:18

Witaj na forum. :mrgreen:
ajax - 2012-03-14, 18:26

Witaj :-D Szerokości i przyczepności :-D
Maxi - 2012-03-14, 20:27

Bardzo dziękuję wszystkim za miłe powitania oraz serdeczne życzenia. Do zobaczenia na trasach. Pozdrawiam wszystkich i również życzę szerokiej dogi i mocnej i pewnej przyczepności.
lukka16 - 2012-03-15, 18:28

Witam w klubie :-D
Dopisz jeszcze wersje napędu jaka masz :?:

Maxi - 2012-03-15, 20:52

Cześć. Jak podałem mieszkam w mieście o ponad 30 tyś. mieszkańców w bezpośrednim sąsiedztwie Poznania.Przez moje miasto przebiega droga krajowa 92 ( dawna A 2) o dwóch wydzielonych pasach ruchu , każdy z dwoma pasami. W pobliżu przebiega autostrada W-wa - Berlin z dogodnymi wjazdami. W kierunku Gniezna dość dobra trasa , krajowa 5. W kierunku morza dobra trasa przez Oborniki, Piłe lub A-2 i dalej na Szczecin. Najsłabsza z dróg to droga na Katowice. Do Wrocławia zmodernizowana do Leszna 5. Jak więc widać drogi znośne. Samochód ma mi służyć głównie do poruszania się w obrębie tych dróg. Zimą są to odcinki tzw. pierwszego rzutu odśnieżania, a tak naprawdę prawie zawsze mają nawierzchnię czarną. Wobec powyższego uznałem, że samochód z wersją napędu na 4 koła ( 4x4) nie jest mi konieczny. To zadecydowało, iż zakupiłem wersję z napędem na przednią oś. Mój syn, zamieszkały nad jeziorem Lednickim w okolicy Gniezna, z dojazdem codziennym do pracy gorszymi trasami zakupił i ma już ponad rok Dustrka 4x4 z silnikiem 1,5dCi 110 ( pełna wersja wyposażenia), znam więc zalety tej maszyny i mój wybór był świadomy. Uważam, że na moje warunki jest wystarczający. Pozdrawiam.
TD Pedro - 2012-03-15, 21:03

Maxi napisał/a:
Mój syn, zamieszkały nad jeziorem Lednickim w okolicy Gniezna, z dojazdem codziennym do pracy gorszymi trasami zakupił i ma już ponad rok Dustrka 4x4 z silnikiem 1,5dCi 110

jeżeli Twój syn nie jest jeszcze członkiem daciaklub to może warto go przekonać do przystąpienia do tego elitarnego gremium. :-P ..

Maxi - 2012-03-15, 21:12

Spróbuję go namówić. Jest pracującym o tzw. nienormowanym czasie pracy, a tak naprawdę jako szef pracuje od wczesnego rana do późnego wieczora. Ma działkę ponad 3500 m. kw. i to również musi obrobić wraz z żoną. Ogród jest piękny i wzorcowy więc wymaga pielęgnacji. Niewiele mu pozostaje czasu, ale spróbuję go namówić do klubu bo są tu ciekawe, merytoryczne dyskusje i porady z których mądrości wart korzystać. Pozdrawiam
Zdzicho - 2012-03-17, 22:40

Witam krajana.

Co do syna to jak juz się napracuje powiedz mu niech odpoczywa i rzuci okiem na forum.
To wciąga a i odpoczynek niezgorszy.

Maxi - 2012-03-18, 13:43

Witam. Oczywiście wszyscy macie rację. Gdyby było inaczej to bym tu nie zaglądał. Dzięki za rady. Pozdrawiam Klubowiczów.
Maxi - 2012-04-02, 23:10

Witam forumowiczów. Miłe Panie i Panowie. Czytam dość dużo wypowiedzi na temat " fabrycznego " radia w DD. Są one nadzwyczaj krytyczne, że słabe, słabo odbiera, muza zniekształcona, drogie itd. Mam to radio. Fakt - drogie. Mi się wydaje ( subiektywnie ), że można je dostroić do własnych upodobań i odbiera dobrze. Może jestem ( muzycznie ) głuchy i nie potrafię ocenić co jest dobre. A może ktoś kto się zna na parametrach dobrego radia oceni je fachowo na forum ? przecież jest wielu fachowców w tej dziedzinie, a i amatorzy nie zgorzej się na tym znają. Po takiej fachowej ocenie ( nie subiektywnej ) będziemy wiedzieli czy warto było wyłożyć tę kasę i przyszli nasi koledzy będą wiedzieli co robić przy zamawianiu autka. Jeżeli ktoś może to bardzo proszę o fachową ocenę. Pozdrawiam.
chriskb - 2012-04-03, 08:11

Maxi napisał/a:
Fakt - drogie.

Za tę kasę mam w swoim Aussie zestaw multimedialny z GPS, kamerą cofania i kilka innych bajerów

Maxi - 2012-04-03, 13:19

Cześć. Masz rację. Zestaw jest dobry za tę kasę. Można, jak ty, sprawić sobie coś innego. Mi jednak chodziło o fachową ocenę tego fabrycznego : czy ono naprawdę jest takie złe jak się o nim wypowiadają na forum. Ja już je mam i na inne trochę mi szkoda kasy, a sprzedać je na allegro będzie chyba trudno. Pozdrawiam i miłego odsłuchu. Z tym zestawem do cofania to fajna rzecz. Myślę ( ja nie mam) , że to jednak przydatne i rozpatruję jaki sobie sprawic. Jestem na etapie rozpoznawania. Na forum jest kilka przydatnych rad.
bebe - 2012-04-03, 14:43

Maxi napisał/a:
Mi jednak chodziło o fachową ocenę tego fabrycznego : czy ono naprawdę jest takie złe jak się o nim wypowiadają na forum.

Zdefiniuj "fachową". :) Odsłuch to kwestia indywidualna, jednym się podoba taki, drugim jak im stopy śmierdzą. :] Nie przypominam sobie, żeby na tym forum wypowiadano się jakoś szczególnie źle o daciowych blaupunktach. Są drogie, jak na swoje możliwości (jak wszystkie oryginalne akcesoria w ASO), ale grają normalnie. Nie jakoś przerażająco wspaniale, ale i nie tragicznie.

toms57 - 2012-04-03, 15:06

"fachową ocenę " czyli ocenę będącą wynikiem czyjejś fachowości zdobytej np. w firmie montującej radia . itd itp :-P
przy natłoku różnych marek lepiej się pytać fachowca , nie każdy jest alfą-omegą ;-)

bebe - 2012-04-03, 15:21

toms57 napisał/a:
"fachową ocenę " czyli ocenę będącą wynikiem czyjejś fachowości zdobytej np. w firmie montującej radia . itd itp :-P

Ale co dokładnie fachowiec może wiedzieć o Twoim odbiorze dźwięku? :D Albo Ci się brzmienie podoba, albo nie, to kwestia indywidualna. Można porównywać parametry poszczególnych odbiorników, ale po pierwsze: parametry pozwalają określić, jak głośno będzie grał odbiornik, ale nie jak dobrze, bo to zależy od większej ilości czynników i od osobistych preferencji, patrz wyżej; po drugie: parametry daciowych blaupunktów nie są znane, bo to nie są standardowe blaupunkty, tylko jakieś wynalazki - można śmiało założyć, że parametrami i jakością nie odbiegają od innych standardowych blaupunktów.

toms57 - 2012-04-03, 15:48

bebe, wiosna idzie .... i to jest ważniejsze ........ :lol: bez odbioru :lol:
Maxi - 2012-04-03, 17:05

Z tej krótkiej wymiany zdań wynika, że właściwie jedyną wadą tego daciowego wynalazku jest wysoka cena. Wniosek jest prosty : za te pieniądze można mieć lepszy odbiornik. I tyle. Ja już przy nim pozostanę. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na temat. Powodzenia i szerokiej drogi.
Seal - 2012-04-03, 18:15

Maxi napisał/a:
Z tej krótkiej wymiany zdań wynika, że właściwie jedyną wadą tego daciowego wynalazku jest wysoka cena. Wniosek jest prosty : za te pieniądze można mieć lepszy odbiornik.

I tu trafiłeś w sedno.
Powodzenia.