DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Podkładki do uchwytów na napoje

miskowski - 2012-11-11, 12:00
Temat postu: Podkładki do uchwytów na napoje
Jako żem niepalący - popielniczka zajęła należne jej miejsce wśród piwnicznych gratów. Niestety ten ruch bezlitośnie obnażył drugi wkręt, którym zamocowany jest uchwyt na napoje. Jeśli ktoś nie lubi zbierających się tam paprochów i kurzu oraz widoku śrubek na wierzchu - przedstawiam prosty sposób na eliminację. Prezentowane wkładki w przypadku zabrudzenia wyjmujemy, otrzepujemy i wkładamy z powrotem

Potrzebne materiały i narzędzia:
- kawałek najtańszej wykładziny podłogowej made in OBI (5,99 PLN/m.kw) w kolorze dowolnym, acz pasującym do wnętrza
- ostre nożyczki
- zapalniczka

Czas pracy: 5 minut

Wycinamy dwa (mniej więcej) koła o średnicy 6,5 cm. Ewentualne nierówności można spróbować zniwelować, aby uzyskać jak najbardziej kolisty kształt. Brzegi delikatnie opalamy zapalniczką, żeby zapobiec strzępieniu. That's all folks... :mrgreen:

Axia - 2012-11-11, 12:12

U nas popielniczka służy za kosz na śmieci :P
Palić palę, ale nie w aucie bo potem śmierdzi. No i przede wszystkim wożę w nim dziecko.

Dar1962 - 2012-11-11, 13:55

popielniczka jest potrzebna - wożę w niej klucze, kawowe cukierki kopiko, gumę do żucia albo jak wspomniała koleżanka wyżej - drobne śmieci ;-)
miskowski - 2012-11-11, 16:22

Przecież nie mówię, że te podkładki są obowiązkowe. :-P
Axia - 2012-11-11, 17:35

Dobra dobra... miałeś tajny plan zarobić miliony na wcześniejszym wykupie całej wykładziny z podanych sklepów a później sprzedawanie jej na allegro za niebotyczne sumy!!!! Ale nie z nami te numery... :mrgreen:

P.S. Generalnie świetny pomysł, przyznam ze ja nawet nie zajrzałam co jest pod jej spodem.

miskowski - 2012-11-11, 19:25

I cały misterny plan poszedł się... :mrgreen:
tweeciak - 2012-11-11, 19:58

dokladnie...i skonczylo sie....rumakowanie...
Pawlo - 2012-11-11, 20:42

A u mnie pod popielniczka i drugim pustym miejscem na napoje jest jakaś podkładka gumowa :-)
miskowski - 2012-11-11, 20:51

Gdyby były u mnie, to raczej nie bawiłbym się w docinanie. ;-)