Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1238 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-03-20, 08:34
Czy ktoś widział nowe oferty i propozycje Dustera na 2026 rok? Wyraźnie widać że fabryka wypuściła dotychczasowe modele w celu zebrania kasy na przyszłe modele.
To dlaczego odbiory dopiero w kwietniu? Jeszcze z miesiąc pordzewieją, nabiorą patyny
Z tego co wiem to pierwsze odbiory mają być pod koniec marca. W kwietniu jest druga tura odbiorów. Jeszcze nie widziałem eni jednego Bigstera na ulicy, nowych Dusterów już widziałem około 10.
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1311 Skąd: Kępno
Wysłany: 2025-03-27, 20:00
odpowiednik 7.6LPG - myślę że mógłbym jeździć na Pb - myślę że taka hybryda by mnie przekonała ;)
Ciekawe jestem stałem jazdy na trasie z prędkościami 100-130km/h - ale na tym filmiku już widać że przy prędkościach powyżej 100km/h nawet kiedy włącza się silnik spalinowy i napędza samochód razem z ładowanie akumulatora to spalanie chwilowe nie przekracza ok 7-8/100 pomimo też że zaraz silnik się wyłącza nadal jedzie na elektryku.
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2025-03-28, 10:15
W Tandem Częstochowa Bigster już stoi (niebieski). W poniedziałek jadę na przegląd Sandero to może uda się obejrzeć ;)
Hybryda zapowiada się obiecująco patrząc na wyniki spalania, jakie na YT już się pojawiają. Szkoda, że wychodzi to już spora kwota za takiego Bigstera...
Ja czekam na C Neo. Już pojawiają się spyshoty z jazdy prototypami.
Dzwonili mi z salonu w Bielsku-Białej, że od kilku dni stoi w nich Bigster (demówka). Na razie nie dla klientów - dla nich będą w kwietniu - ale można go oglądnąć. Skoczę może za kilka dni zobaczyć. Jest to wersja Extreme 4x4
Dziś w salonie Jaszpol Łódź na Brukowej stał wystawiony Bigster. Czy ktoś z szanownych Państwa może jest już szczęśliwym posiadaczem i podzieli się wrażeniami?
Trochę mnie to auto rozbawiło. Szary kolor w jakim dopiero co mój brat zamówił nowego Dustera wiec mowię do syna „choć, zobaczymy jakie wujek auto kupuje”. No i konsternacja bo na boku między drzwiami a nadkolem jest znaczek, myśle sobie jakaś limitowana wersja a to nie, Bigster. Na moje oko większy gabaryt zupełnie nie zauważalny z przodu, auto designem identyczne jak Duster i to mnie bardzo zmyliło.
Bigster to Duster trochę opuchnięty wizualnie, przód samochodu jak i bok nieco się różnią, więcej różnic w napędach i tyle oraz w cenniku tak około 20 tyś droższy w podstawowej konfiguracji.
Ostatnio zmieniony przez MartinezTychy Dzisiaj 8:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum