Wysłany: 2016-01-19, 17:50 duster - głośne zmiany biegów
Ostatnio manewrując po parkingu podziemnym z otwartą szybą usłyszałem, że w Dusterze dosyć głośno słychać "kliknięcie" przy zmianie biegów - wsteczny, jedynka, dwójka.. reszty nie słuchałem bo pod ziemią nie ma co się rozpędzać, a na zewnątrz pewnie zagłuszyłby to inne dźwięki typowe dźwięki Oczywiście mam na myśli to co słychać na zewnątrz auta, nie w środku.
Macie podobne wrażenie? Mniemam, że tak ma być i taka już uroda - nie przeszkadza mi to, ale wolę się upewnić.
Mój Duster ma przejechane na razie nieco więcej niż 4k km, sprawuje się świetnie, napęd na 4 koła na śniegu jest idealny. Spalanie coraz niższe, kultura jazdy też się poprawia.
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2016-01-19, 18:42
Znalazłaby się jeszcze głośna praca wentylatora i pompy wspomagania ( jakiś czas temu na parkingu zauważyłem, że w C3 Picasso podobny dźwięk wydobywa się w czasie pracy wspomagania).
Muszę się przysłuchać w takim razie! Ale z drugiej strony, gdy słyszy się te wszystkie dźwięki, kliknięcia i zmieniające natężenie światła przy zmianie biegów manewrując na parkingu to czuć, że to auto ŻYJE a nie jakiś tam elektroniczne zombie co wyłączy się nagle gdzieś na autostradzie bo przepaliła się żarówkai musisz mieć laptopa serwisowego aby to zdiagnozować aż chce się coś poprzestawiać aby posłuchać!
wygłusz sobie auto
wtedy słychać wymienione wcześniej elementy przy otwartych drzwiach
Jestem pod wrażeniem modyfikacji! Świetne uszczelki na drzwiach - najbardziej mnie "irytuje" (choć to może niedobre słowo i za mocne) szum powietrza przy drzwiach > 100 km/h.
Do konserwacji podwozia przymierzam się na wiosnę (nie zdążyłem przed zimą) - podjadę gdzieś chyba aby pistoletem mi nanieśli z pół cm jakiejś gumowej farby. A Ty jak to robiłeś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum