No i nadszedł czas na zmiany - a 6 osób będzie się wozić.
Przesiądę się z Espace III na Lodgy. Stoję pomiędzy motorami (na 2016r) 1,6 Sce a 1,2 Tce.
Droga pomiędzy nimi to aż tylko 6tysi, ale turbina do 1,2 pasuje mi jak pięść do nosa.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-05-25, 03:48
Witam
poczytać warto, ale przede wszystkim warto pojeździć autem z tymi silnikami. To pomoże się zdecydować. A turbina? Nie taki diabeł straszny, jak go malują . Ten silnik jest w eksploatacji od kilku lat i nie słychać zbiorowego narzekania na jego konstrukcję
Ale fajnie :) Ja nie boję się turbo, frajda z jazdy jest duża, a wystarczy trochę bardziej zadbać o silnik. Oczywiście zależy jakie będziesz robił trasy i na ile lat autko ma posłużyć?
Ktoś tu napisał trafną rzecz - autko po 10 latach zaczyna się sypać. Mam 13 letnią Ibizę z przebiegiem 187 tyś i dokładnie tak jest.
grzeraz, zajrzyj na wątki naszego kolegi słoń, który swoim Lodgy 1,2 Tce zrobił w 1,5 roku 150 tys. km bez najmniejszego problemu. Tutaj poczytaj jego historię.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum