Tak sobie pomyślałem, że może warto by było wszystkie modyfikacje DD2 za pomocą ddt4all połączyć w jeden wątek, żeby nie trzeba było szukać za każdym razem osobnego tematu. Jest już na forum kilka modyfikacji i myślę (i mam nadzieję ), że trochę jeszcze tego się uzbiera.
Ze swojej strony znalazłem i przetestowałem następujące modyfikacje:
1. - dezaktywacja wycieraczki tylnej po włączeniu wstecznego.
Uruchamiamy DDT4ALL, skanujemy dostępne moduły po CANie.
Wchodzimy w UCH (BCM, moduł komfortu) np. dla Sandero II: T4_VS_BCM_DDT2000_SW15_1
Z listy rozwijamy Rear Wiper > Rear Wiper Configuration
Zmieniamy LINKED_WITH_REVERSE_CF na false
Klikamy Send
2. - ustawienie zegara i temperatury na ekranie komputera.
Duster II ->
Cluster/TDB -> Cluster_L1_L2vB04.00 ->
[Cluster/TDB] Cluster_L1_L2vB04.00 ->
w oknie Akcja
Ecrans Configuration -> Conf Prestations VEH -> wybieramy
w lini "ExtremalTemperature_CF -> wybieramy "Extremal Temp. Measure ment and Display" klikamy na żółtym polu "Temperature exteneure"
wracamy do okna Akcja
Conf_2 Prestations IHM -> Clock_CF -> wybieramy "Clock displayed and set / RTC ON" klikamy na żółtym polu "Clock" klikamy na żółtym polu "Save"
Funkcja spalania w trybie LPG włączona .Prawidłowa ścieżka do zmian to
XJD-DUSTER 2>>CLUSTER/TDB>>CLUSTER V 6.08>>ECRANS CONFIGURATION>>CONF PRESTATIONS VEH>>ZMIENIÆ CARBURATIONTYPE_CF Z PETROL NA PETROL/GPL
Ozłocę osobę, która da instrukcję jak na stałe wyłączyć system keyless do zbliżeniowego otwierania centralnego zamka. Zależy mi, żeby otwieranie i zamykanie za każdym razem odbywało się poprzez naciśnięcie przycisku na pilocie (karcie).
Niestety - wyłączenie systemu poprzez dłuższe naciśnięcie przycisku na pilocie działa tylko przez jakiś czas i losowo się deaktywuje..
Niestety - wyłączenie systemu poprzez dłuższe naciśnięcie przycisku na pilocie działa tylko przez jakiś czas i losowo się deaktywuje..
Znam ten problem i też bym wolał aby to bezwzględnie było wyłączone. Jednak z moich obserwacji wynika, że ponowna aktywacja jest wtedy gdy się nieco dłużej przytrzyma przycisk przy otwieraniu/zamykaniu lub chyba dwa razy szybko naciśnie ...
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum