Wysłany: 2025-03-29, 00:26 Pilot nie otwiera drzwi - nowe klucze od chinczyka
Cześć, proszę o naprowadzenie mnie co moze być potencjalną usterką, gdzie szukać.
Kupiłem Dacie Sandero 2008 1.4 z dorobionym kluczem i jakimś nieoryginalnym pilotem który w dodatku nie działał. Stwierdziłem że ktoś se podpiął jakąś centralkę i tak otwierał auto. Pomyślałem że nie bede się kopał z koniem - zamówiłem 2 klucze z pilotem z Aliexpress i bez problemu je przypisałem w DDT2000 do samochodu. Klucz jest wykrywany, auto odpala ale pilot nie działa...
Sprawdziłem bezpieczniki - ok
Guzik który rygluje drzwi od środka - działa i rygluje wszystkie drzwi i odryglowuje. Jeśli jakieś drzwi są otwarte to nierygluje (chyba dobre zachowanie)
Zamek od strony kierowcy nie zamyka samochodu.
Gdy auto jest zamknięte i wkładam klucz do zamka od strony kierowcy to jest delikatna reakcja siłownika ???
Nie rozumiem czemu te drzwi nie chcą się otworzyć/zamknąć skoro bez problemu się ryglują guzikiem.
Jakieś pomysły co moze być ustrką? Chyba się nie obejdzie bez odkręcenia boczku i grzebania w zamku / instalacji. Moze podlaczenie zew. centralki spowodowalo jakies problemy o ile jest - bo rownie dobrze moglbyc to pilot od szlabanu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum