Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1501 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-02-03, 21:46 Test Dacii Sandero
Panowie i panie!W następnym wydaniu gazety AutoŚwiat tj 09.02.2009r porównanie czterech aut:
Daihatsu Cuore 1.0
Dacia Sandero 1.4
Skoda Fabia 1,2
Opel Agila 1.0
Jak znam AŚ to wygra Skoda!!!!
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2009-02-23, 00:09, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1501 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-02-06, 22:53
Ale jaja!!!
Przeglądałem archiwalne egzemplarze auto motor sport i spotkałem artykuł z testem Dacii Sandero.Opis Dacii super precyzyjny układ kierowniczy itd.Kupiłem aktualne wydanie tej gazety i jest opisana Dacia Sandero która po kilku miesiacach nagle posiada mało precyzyjny układ kierowniczy.Przecież to jest komedia!!!!
Nie polecam kupowania gazety. Wygrywa Fabia a wyniki są bardzo naciągnięte (np ocena przestronności tyłu- Sandero najgorsze).
Ciekawe, że oceniana odległość między oparciami siedzeń w Daciach kurczy się w testach z samochodami grupy VW, w porównaniu do testów jednostkowych.
Poziom naciągania wyników wskazuje, że Skoda chyba boli się konkurencji Dacii i nie skąpi pieniędzy dla tzw "dziennikarzy motoryzacyjnych AŚ"
Nie polecam kupowania gazety. Wygrywa Fabia a wyniki są bardzo naciągnięte (np ocena przestronności tyłu- Sandero najgorsze).
Ciekawe, że oceniana odległość między oparciami siedzeń w Daciach kurczy się w testach z samochodami grupy VW, w porównaniu do testów jednostkowych.
"
Kiedyś wyczytałem w der AŚ, że w Sandero na szerokość i wysokość jest miejsca tyle co w miejskim amluchu klasy A
A do tego wybrali kolor Dacii chyba jeden z rzadziej wybieranych przez kupujących - przy czarnych lusterkach, bocznych listwach i klamkach lepiej by pasował zwykły ognistoczerwony niemetalik (a wtedy 1400 zł zostaje w kieszeni).
No ale to powiedzmy kwestia gustu.
Natomiast to, że jako jedyny z prezentowanych na zdjęciach samochodów Dacia ma lusterka regulowane ręcznie (a przecież wybrali wersję wypasioną" za 39100 zł) i wyświniony dywanik kierowcy - to już wygląda na jakiś sabotaż...
Artykuł tendencyjny i chyba z góry skazany na powodzenie bądź co bądź sympatycznej ale niekoniecznie najlepszej Skody.
I na koniec - to co się zgadza, to informacja, że:
"Nikt nie oferuje więcej za taką cene niż Dacia Sandero".
Wiadomo - właściciele Dacii Sandero dostają więcej
Najlepszy był komentarz " Drażni Cię że znowu wygrała fabia ......"
Swoją drogą ciekawy jest dobór aut , tak aby wygrała skoda choć nie słusznie-sondero przestronniejsze porównajcie szerokość wnętrza.
Gdyby dodali Grande Punto za 40 tys nie mogli by już zwalać na taniość marki dacia.
Niemieckie pismo wygrywają niemiecki konstrukcje ( skodę za taką należy uznać- przecież to Polo)
Zastanawiam się czy artykuły pana Krasnodębskiego nie są sponsorowane przez grupę VW.
Jest jeszcze jedna możliwość ten pan na co dzień chodzi w czapce bejsbolówce wtedy dacia odpada.
Jest polski język trudna dla tłumacz automat (: - za to na angielski przekłada całkiem wporzo, więc w przypadku wątpliwości polecam nawet tym słabo znającym.
Inna rzecz, że tak naprawdę są to wystarczająco dobre tłumaczenia, żeby zrozumieć prawie wszystko - jeszcze 10 lat temu coś takiego wciąż było praktycznie niemożliwe.
A nie, ja sie nie czepiam.
Język polski - trudna rzecz.
Ale w niektórych momentach tłumaczenie naprawdę mnie zaskoczyło (jakaś sodoma, Pani Kalina 2006, ciała ofiar, mięso, kręgosłup i inne organa...)
Normalnie jak horror!
_________________ Grunt - to umieć radzić sobie w życiu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum