Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 87 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3786 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-21, 09:30
Kratylos napisał/a:
golas jest raczej trudno sprzedawalny - nos mi podpowiada ze golasy czesto sa kupowane w roznych firmach typu ochrona itp i po lesingu np 3 lata i przebiegu ok 200.000 sprzedawane
No ale jeśli był serwisowany w ASO to chyba jest tam historia przeglądów i stany licznika są odnotowane ?
200 tys. w 3 lata i to jeszcze benzyną 1.4 bez gazu ?
Hmmm
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2011-09-21, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-09-21, 11:02
DrOzda napisał/a:
200 tys. w 3 lata i to jeszcze benzyną 1.4 bez gazu ?
w służbowym aucie jak najbardziej możliwe, a na LPG nie zawsze się zgadza firma leasingowa (chyba że jest fabryczna instalacja jak np. w obecnych daćkach).
200 tys. w 3 lata i to jeszcze benzyną 1.4 bez gazu?
Cytat:
w służbowym aucie jak najbardziej możliwe
Przykłady z życia wzięte: diesle w Niemczech średnio robią po 30-40 tyś. km rocznie, firmowe w Polsce minimum 22-23 tys km rocznie, ale z największymi przebiegami spotkałem się w samochodach wożących dyrektorów, czy prezesów-4-5 letnie mają na liczniku średnio ponad 200 tyś. km.
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Ostatnio zmieniony przez ian 2011-09-22, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
po firmowy na 100% jednak jesli ktoś szuka młodego rocznika to jak najbardziej można kupować za takie pieniądze nie ma lepszej opcji chyba że fiat panda ale to dużo mniejsze auto
Nie pamiętam teraz na jakim kąciku ale właśnie czytałem o gościu z Płocka, mistrzu fotografii. Najpierw popatrzyłem na ogłoszenie i od razu ta myśl wpadła mi do głowy: była o nim dyskusja!
Nie pomnę tylko, czy współpracuje z tym konkretnym sprzedawcą czy z wieloma ale potrafi walić takie foty że bryka wygląda lepiej niż w rzeczywistości i ludziki się skarżyły, że natłukły kilosów aby obejrzeć auto ale to ze zdjęć i w rzeczywistości to jakby dwa różne egzemplarze.
Dobry jest w te klocki...
Nie pamiętam teraz na jakim kąciku ale właśnie czytałem o gościu z Płocka, mistrzu fotografii. Najpierw popatrzyłem na ogłoszenie i od razu ta myśl wpadła mi do głowy: była o nim dyskusja!
Nie pomnę tylko, czy współpracuje z tym konkretnym sprzedawcą czy z wieloma ale potrafi walić takie foty że bryka wygląda lepiej niż w rzeczywistości i ludziki się skarżyły, że natłukły kilosów aby obejrzeć auto ale to ze zdjęć i w rzeczywistości to jakby dwa różne egzemplarze.
Dobry jest w te klocki...
on też jeździ po całym regionie mazowieckim i ościennych województwach
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-10-01, 15:56
Bez jaj, trudno tu winić fotografa - dostał facet zlecenie, wykonał "zgodnie z zasadami sztuki" i tyle. Z resztą, każda lustrzanka z szerokokątnym obiektywem i odrobiną doświadczenia użytkownika da niezłe fotki
Zabawa w spostrzegawczość na długie jesienne wieczory
Na zdjęciach może nie widać wszystkich detali autka ale na jednym z nich można zobaczyć pana fotografa w sweterku w kolorowe trapeziki z wypasionym aparacikiem
No właśnie dlatego wrzuciłem tutaj link do tej aukcji... Cena baaardzo kusząca, ale niezbyt realna.
Zdjęcia całkiem innego auta. W aukcji jest 4x2, a na zdjęciach pokrętło od 4x4.
Na klapie napis AWD, w opisie czarne lusterka, a na zdjęciach srebrne itd.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Z informacji jakie uzyskałem auto pochodzi z rynku rumuńskiego, pierwszy właściciel zostawił je u dealera w rozliczeniu, tam kupił auto 2gi właściciel. Oglądałem samochód powierzchownie i oprócz rysy nie wygląda na to by miał dzwona większego. Wzbudza podejrzenie niebieski chrom na atrapie, ale może tak w Rumunii sprzedawali??? Auto prowadzi się prosto dobrze hamuje, nie wygląda na wyeksploatowane mechanicznie, choć w środku jest zaniedbane.
Dziś porobię trochę zdjęć, wrzucę na forum i będę miał prośbę o komentarze. Narazie proszę o info jeżeli już coś ktoś wie, auto oglądał lub je zna. Może temat tego auta się na forum przewija?
Kolejna prośba do osób, które wiedzą jak kupić auto obciążone kredytem? Jakie są procedury i jak to ugryźć by nie zostać bez kasy i auta? :/
Jeszcze jedno a propos forum. Może wprowadzić dodatkowe forum: "przed zakupem" pzeznaczone tylko dla zapytań tego typu i ostrzeżeń przed zakupem, gdzie tematy postów byłyby sformułowane podobnie do mojego, czyli marka,mode,silnik,rok,miasto lub podobnie??
Ostatnio zmieniony przez bogo 2011-11-06, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Moim zadanie to niebieskie na chromach to jest folia ochronna na nowych elementach, która powinna być zerwana. Wynika z tego, że ...... zderzak był wymieniany. Zrób zdjęcie komory silnika wraz ze zderzakiem to wtedy powiemy ci czy był wymieniany czy nie. Są szczegóły, które można wychwycić jeżeli sprzedający chce naprawić auto tanim kosztem.
Rysa na drzwiach też bardzo dziwna w porównaniu z błotnikiem (może drzwi wymienione i specjalnie przerysowane). Przy klamce jest ale poniżej już nie mam jak na błotniku. U mnie na kompie wygląda jakby drzwi miały inny odcień - o ton ciemniejsze.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2011-11-06, 16:05, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-06, 16:28
W opisie właściciel napisał, że kupił auto używane w salonie Renault. Ze zdjęć widać, że kupił go na Wrocławskiej w Warszawie. Wrocławskie już nie ma ale Mory go przejęły więc udaj się lub zadzwoń do nich to może będą znali historię tego auta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum