Marka: Saab
Model: 9-3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2000 Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sty 2008 Posty: 40 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-11-06, 17:33
Sprawdziłem i to faktycznie folia jest. Klienta twierdzi, że tak miała podczas zakupu, czyli od 1,5 roku. Zarysowania wyglądają realnie, drzwi nie są podmienione. Ślad pieska to pozostałość po naklejce - są jeszcze 3 :) Wiem, że jak auto się dobrze zrobi to nie da się nic dostrzec. Mi nie przeszkadza nowy zderzak, byleby większego dzwona po słupek B nie było wcześniej. Nie dostrzegłem żadnych przesłanek by był przód walnięty, a jeżeli był to lekko i bardzo dobrze zrobiony - na oryginalnych częściach.
Z tym ABS-em to dziwne bo wydawało mi się że wszystkie MCV-ki miały w standardzie. Chyba, że na inne rynki byly bez.
Moim zdanie cos było ale niedużego.
Zderzak chyba nowy. U mnie jest jeszcze trzecia naklejka. Między zamkiem, a tą kwadratową po prawej i tej samej wielkości.
Robione było coś pod filtrem powietrza - ustawiane zawory albo coś innego. Śruby mocujące obudowę do pokrywy (nad kolektorem wydechowym) zaworów dziwnie czyste w porównaniu do pozostałych. U mnie są "zaśniedziałe" jak pozostałe.
Już niejedno auto w podobny sposób namierzyliśmy.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2011-11-06, 19:32, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Saab
Model: 9-3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2000 Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sty 2008 Posty: 40 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-11-06, 19:59
Tak jak pisałem auto z Ruminii, więc różnice w wyposażeniu są. Taka Arctica z poduszką pasażera, zamkiem z pilota. Najchętniej kupiłbym z nietkniętą buda i większym przelotem, ale nie ma praktycznie MCV z drugiej ręki
prawdopodobnie miała wymienionego grilla - jednej naklejki brakuje - u mnie przy pierwszej naprawie blacharskiej też tak zrobili, przy drugiej już żadnej nie nakleili ;p
jeśli geometria w porządku i podoba Ci się to... na co czekać. Pamiętaj jednak że Dacii ludzie szybko się nie pozbywają, bo nic się nie psuje, a nie kupują jej ludzie którzy cierpią na nadmiar kasy (no chyba że są ekstremalnie oszczędni, a później uznają że przegięli z oszczędnością), także każdy egzemplarz jest podejrzany, a ten już raz zmieniał właściciela
Jak dla mnie coś tu nie gra. W wyposażeniu ma komputer pokładowy, więc powinna to być (chyba?) wersja Laureate, ale nie jest co widać na zdjęciach - czarne tło zegarów,czarne tzn. nielakierowane lusterka, nielakierowane osłony w dolnych częściach drzwi... Z kolei gdyby to była Arctica, powinna być klima na wyposażeniu (w Laureate wymaga ona dopłaty, więc teoretycznie mogło by jej nie być).
Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 269 Skąd: spod Warszawy
Wysłany: 2011-12-11, 10:54
A co Szanowne Forum sądzi o tym: http://otomoto.pl/dacia-d...-C22103860.html ?
W opisie jakieś cuda trochę, ale poza tym - sporo taniej, a uszkodzenia wydają się być niewielkie... Proszę o opinie.
HMMM...
Dziwi mnie ze prawa czesc zderzaka przedniego uszkodzona,
drzwi przednie prawe ...i tylny blotnik...
a przedni prawy blotnik NIE???? oraz tylne drzwi tez NIE
Ciekawe jak podloga wyglada i prog
Stad tez prawdopodobnie uszkodzona przednia szyba
Ostatnio zmieniony przez tweeciak 2011-12-11, 18:34, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum