Np gąbka siedziska kierowcy: 245 zł, obicie: 219 zł, oparcie: 234 i 480 (612 z poduszką boczną) - wszystkie ceny brutto.
Może i nie mało, ale też chyba jakoś nie strasznie tragicznie?
612zł jakoś nie tragicznie. Przepraszam czy to dalej forum dacii, czyli taniego samochodu za przystępną cenę, czy może pomyliłem adresy i to forum Lexusa.
Daj spokój za taką kasę albo i taniej todostanę cały fotel gotowy do montażu, z rozbitka.
W Lexusie trzeba by pewnie dopisać co najmniej zero na końcu <; - a przypuszczam, że i w byle fiacie, fordzie, folcwagenie, oplu czy innej popularnej marce ceny są parokrotnie wyższe (nie wspominając już o mercach - czy japońcach na ten przykład)...
Rzecz jasna, używane części prawie zawsze są tańsze - i zawsze, jak to z przedmiotami używanymi bywa, pozostaje rozważyć, czy w danym, konkretnym przypadku są warte swej ceny (pochodzenie, historia, stan), czy jednak nie.
Wiem, że ja akurat z prawdziwego rozbitka wiele bym nie wziął - jakieś plastiki, podsufitki, lampki, manetki, guziki, korbki itp mało istotne duperele tak, ale na pewno nie nic tak ważnego jak cały fotel kierowcy, bez względu na jego idealny wygląd. No chyba że to rozbitek od padającego na maskę drzewa (;
Ale nikt nikogo do niczego nie namawia - każdy i tak zrobi, jak zechce - dobrze jest jednak wiedzieć, jakie są alternatywy, a zbieranie informacji od czegoś trzeba zacząć...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2009-11-02, 15:09, w całości zmieniany 2 razy
Od ostatniego wpisu tu mija juz jakis czas(2 lata) wiec aktualizuje to wraz z nowym modelem mcv:
Technicznie:
1.kiepskie przyspieszenie pow.100km/h
2.Wygłuszenie samochodu a raczej jego Brak.
3.Pojemnosc zbiorniczka na plyn do spryskiwaczy(w baniaku zostaje mi litr przy dolewaniu i musze baniak wozicw aucie) w BMW było 5L wiec wlalem i wywalilem baniak.
Widok:
1.w MVC pas idzie z pod glowy w 3cim rzedzie do 2giego rzedu
2.kiepskie lusterko wsteczne
Ciesz się bo i tak jest duży ten zbiorniczek. W innych ma 2,5l, a w dacii 1300 miał zaledwie 0,7l i spryskiwacz w postaci pompki nożnej.
Co do pasu bezpieczeństwa to wydaje mi się że autor poprzez kąt jego nachylenia chciał jak najbardziej zabezpieczyć pasażera. Przecież ta część siedzenia nie ma mocowania do nadwozia na środku. Aczkolwiek może to być problem w wersji właśnie 7 osobowej.
Fotele są chyba podgrzewane tylko nie podłączone albo brak jest maty grzewczej, bo instalacja jest.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2011-12-28, 13:20, w całości zmieniany 3 razy
1.Brak wygłuszenia
2.Brak wyłączników oświetlenia przy tylnych dżwiach
3.Brak podgrzewanych lusterek
4.Za nisko umiejscowione pokrętła regulacji ogrzewania i nadmuchu
5.Kiepsko spasowane elementy nadwozia(nierówne szczeliny między blachami bardzo widoczne tak jakby kiepski blacharz to po wypadku poskładał)
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2011-12-28, 21:04
1. Słabe wyciszenie (denerwuje w stopniu lekkim).
2. Słabe ocieplenie kabiny - robi się momentalnie zimno gdy wyłączyć dmuchawę (denerwuje w stopniu wysokim).
Poza tym:
1. Brak tłumików inercyjnych.
2. Mułowatość przy przejściu z Warp3 do Warp4.
3. Kiepsko skalibrowane Fazery.
4. Mała ilość torped fotonowych w bagażniku.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-28, 21:17
1. Słabe wygłuszenie, szczegolnie benzyniaków seri MPI
2. Słaba izolacje termiczna - letem szybko sie nagrzewa, zima ochładza
3. Brak osłony między metalowa blacha drzwi a boczkiem - co skutkuje 1 i 2
4. Brak fabrycznego termometru.
5. Nieergonomiczne umieszczenie pokreteł regulacji temp i nawiewu.
6. Brak lampek w drzwich informujacych o ich otwarciu innych uzytkownikow ruchu.
7. Słabe - cienkie blachy - w Sandero szczegolnie tylny slupek.
8. Brak pełnych osłon w nadkolach z tylu.
9. Zle dobrany termistat w 1.5 DCI - zima permanantnie niedogrzny silnik i ludzie w srodku
1. Po przebiegu około 70000km zaczęły odzywać się na dziurach jakieś plastiki z tyłu. Sprawdze na wiosne.
2. Termometr może i by się przydał
3. Fotele podgrzewane też
4. Wyłaczniki w tylnych drzwiach też
5. Może jeszcze parę elektrycznych bajerów
Ale tak siedze i myślę, a kto będzie za prąd płacił no i pare rzeczy mniej do ewentualnej awarii.
Ja kupując dacie wiedziałem o tym i dlatego nie przepierduję. Przepraszam za wyrażenie bo kobiety czytaja. Dla mnie to auto ma jeździć, a nie podobać się innym.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2011-12-28, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Wypowiedź będzie nie na temat, bo mnie... nic nie denerwuje. Naprawdę! Po trzech latach eksploatacji jestem zadowolony i choćbym nie wiem, jak się natężał, to nie wynajdę czegoś, co mnie denerwuje
Po roku z Dusterem i 18 000 km lista w sumie krótka:
hałas powyżej 100 km/h
cholernie niedokładny wskaźnik paliwa
wiecznie wypadająca klapka zbiornika na płyn do szyb
progi brudzące nogawki spodni przy wsiadaniu i wysiadaniu
brak pełnych osłon wewnątrz nadkoli
Ostatnio zmieniony przez treblig1974 2011-12-29, 07:54, w całości zmieniany 1 raz
3. Ostatnio coś mi przeszkadzają zbyt małe rozmiary lusterek bocznych
Czyżby zbytnie przyzwyczajenie?
treblig1974 napisał/a:
progi brudzące nogawki spodni przy wsiadaniu i wysiadaniu
Hmm, no to trza wymyć sobie progi (albo kupić niższe auto)
Ale żeby dodać coś od siebie, to mogłabym potwierdzić wiele (a może większość) wymienionych przez przedpiśców "wad" dacii. Tyle, że nie denerwuje mnie to bardzo, bo kupując auto wiedziałam na co się decyduję, a różne mniejsze lub większe "mankamenty" można znaleźć w każdym samochodzie każdej marki. Jest jednak jedna rzecz, która mnie irytuje: pasażerowie obcierający butami progi przy wsiadaniu...Cóż, chciało się mieć wysokie auto
(...) nie denerwuje mnie to bardzo, bo kupując auto wiedziałam na co się decyduję, a różne mniejsze lub większe "mankamenty" można znaleźć w każdym samochodzie każdej marki.
Ale własnie tutaj chodzi o to, żeby napisać co Nas denerwuje - bez patrzenia na cenę czy markę
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2011-12-29, 17:09
krakry1 napisał/a:
1. Brak tłumików inercyjnych.
2. Mułowatość przy przejściu z Warp3 do Warp4.
3. Kiepsko skalibrowane Fazery.
4. Mała ilość torped fotonowych w bagażniku.
ad 1 - dostępne na Volcan Allego
ad 2 - TTTM
ad 3 - pogadaj z Schannon Foraker. Sir Horacy Harkness też ma dobre pomysły
ad 4 - zastąpić graserami. Są zdecydowanie mniejsze
Uwaga na nagrzewającą się lampkę podświetlenia schowka !
U mnie przytopiła się od niej przyssawka uchwytu nawigacji.
Denerwują mnie za nisko usytuowane pokrętła wentylacji i nagrzewnicy nie mówiąc o pokrętle regulacji lusterek.
Na te obcierane progi powinien ktoś wyprodukować nakładki
I wtedy będziesz się brudził o te nakładki. :)
1. Za głośno, wewnątrz i to bez względu na prędkość.
2. jw.
3. jw.
4. programator wycieraczek
5. brak wycieraczki z tyłu
6. lampka, ta w schowku
7. "nie śmiga na wodę", a przy benzynie to jeszcze większy problem.
Tu nie chodziło o brudzenie ale o drapanie polakierowanych elementów progu. W przypadku progu stalowego to dopiero podkute stopami z węglików spiekanych szpilki trochę by podrapały takie nakładki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum