Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-02-02, 22:38
pytałem dziś z ciekawości odbierając auto o akcje serwisowe Dustera. Z info wynika,że auto wyprodukowane od połowy roku 2011 i oczywiście tegoroczne są wolne od opisanych problemów
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-02-04, 07:14
wynika z tego,że jedną gwiazdkę Duserowi zabrali za to, że nie ma czujników zapięcia pasów dla kanapy i brak mu zderzaka z gąbki,żeby pieszy nie potłukł sobie kolan w bliskim kontakcie trzeciego stopnia z autem. Z tym pierwszym sobie radzę - ja jestem czujnikiem zapięcia pasów drugiego rzędu- nie ruszam,zanim wszyscy się nie zapną - działa skuteczniej niż lampki na tablicy. A to drugie jakoś mnie niespecjalnie martwi
Widać, że konkurencja nie śpi i stara się zrobić wszystko żeby zniechęcić za zakupu dustera. Wiele marek samochodowych ma problemy z wadami swoich samochodów. Najważniejsze, że koncern się przyznaje do błędu i go usuwa.
Mojego dustera niema na wykazie akcji serwisowej. Wyprodukowano go w lipcu. Czy można jakoś sprawdzić , że na 100 % pozbawiony jest fabrycznej wady?
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-02-04, 13:21
Musiałbyś chyba widzieć egzemplarz zakwalifikowany do naprawy gwarancyjnej i metodą organoleptyczno-porównawczą dojść do sensownych wniosków, ale po co? IMHO nie należy szukać problemów tam gdzie ich nie ma, masz sprawne (prawie) nowe auto to ciesz się jazdą i nie wymyślaj;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum