Ja jeszcze nie mam przejechanych 3000 km, wiec na benzynie troszke mnie ta przyjemnosc kosztuje;).
Ale raczej codziennie gdzies robie rundke opylaczem.
Wczoraj byłem we Wrocławiu na Truskawkowej (u architektów) i po drodze spotkałem mnóstwo Daciek - szczególnie Dasterów. Na S11 przed Kórnikiem wyprzedziłem srebrnego i mrugnąłem mu awaryjnymi i po paru sekundach we wstecznym lusterku zauważyłem że gość od mrugnął - ale nalepek nie widziałem (chyba za szybko leciałem aby oglądać szybki).
A we Wrocławiu na krzyżówce stanąłem obok też brun cajuna z blondi za kółkiem - nos wysoko zadarty - więc nie pozdrawiałem (wyjazd z MNzŻ) . Dusterek blondi przednią tablicę miał powiązaną drucikami . . .
W tej chwili w małym Jastrowiu (8 tys. dusz) już są 3 dusterki.
Marka: DACIA
Model: LOGAN MCV
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2012
Wersja: Story
Wysłany: 2012-04-11, 21:07
prawdę mówiąc przed dokonaniem jedynego , słusznego wyboru nie zwracałem uwagi na Dacie - a np dzisiaj w Poznaniu : czerwony Logan - Taxi, następna taxi - Logan MCV, biały opisany (służbowy) Logan MCV na ul. Śniadeckich - jest coraz lepiej
Wczoraj przy Placu Starynkiewicza biały Duster z kogutem tramwajów warszawskich. a jeszcze wcześniej Logan PH1 Wz..., oraz czerwone Sandero
dzisiaj na wolskiej jechałem za srebrnym Loganem Ph1
Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2011 Posty: 240 Skąd: Polska
Wysłany: 2012-04-12, 21:05
Ponieważ przyszła wiosna i wydobyłem zdjęcia z telefonu, mogę zrobić podsumowanie zimy z tego, co nawinęło się przed obiektyw. A że nadal się nawija, to możliwe, że za jakiś czas podsumuję też wiosnę:)
Dziś ok.14:30 w Częstochowie jechałem kilkaset metrów za Sandero czerwień SG ......E przy M1 rozstaliśmy się.
15:30 Stepwey czerwień SKL ...... Tysiąclecie w Cze-wa.
czy tylko ja mam wrażenie że ten temat stracił sens po pojawieniu się Dustera na rynku? jak było fajnie w 2008-2009 jak jadąc ulicą mało kto wiedział że w ogóle Dacia robi jeszcze jakieś samochody, jak na parkingach tłum gapiów stawał wokół samochodu, czekając na właściciela (mnie), eh... a teraz co krok to Daćka
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-04-15, 21:36
czaju napisał/a:
czy tylko ja mam wrażenie że ten temat stracił sens po pojawieniu się Dustera na rynku?
Zależy jak na sprawę spojrzeć. Z moich obserwacji wynika że: w większych miastach,aglomeracjach (np. górnośląska) dacie z pewnością w jakimś stopniu spowszechniały i nie robią większego wrażenia (ludzie zagonieni, mało kto zwraca uwagę, ewentualnie stojąc na światłach spojrzą).
Natomiast w małych miasteczkach/wsiach sprawa wygkąda zdecydowanie inaczej. Nie dość, że życie płynie tu wolniej to i dacii jakby mniej, więc każdy egzemplarz przykuwa uwagę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum