Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-21, 11:12
wracając do tematu - może się powtórzę? - te "szlachetne" plastikowe, metalizowane wykładziny konsoli w równie szlachetnym kolorze brązowym łatwo się rysują a kurz przyciągają jak odkurzacz
..aksel..i tak powinieneś być zadowolony..będziesz miał auto w iście expresowym tempie ja czekałem na swojego dustera pół roku..echhhh..to były czasy..auto wyczekane,wytęsknione..teraz "tydzień" czekają i już marudne się robią
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-21, 13:12
aksel napisał/a:
okazuje się że zmieniono liczbę przypadającą na Polskę
zmieniono, czyli zmniejszono - nasz kraj nie jest rynkiem priorytetowym. Ja czekałem 4 miesiące. Trzy to "norma"
Wysłany: 2012-04-21, 18:10
Zdzicho napisał/a:
Wiecie co mnie najbardziej irytuje w mojej Daćce?
To że się tak skumplowała z moją żoną i niedługo będę musiał mówić "miałem auto"
ja mam lepiej Koleżanka-małżonka bardzo przywiązuje się do naszych pojazdów i po sprzedaży ostatniego, przez 2-3 miesiące pała do mnie nienawiścią a do nowego nabytku czuje niechęć i pogardę pozwalając się jedynie wozić. W tym czasie głośno krytykuje najnowszy nabytek i rozpacza po poprzedniku. Potem jej to mija, przesiada się za kierownicę a ja na rower. Więc tym razem robię wszystko aby te jej ambiwalentne odczucia podtrzymać jak najdłużej
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-04-21, 19:42, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-04-21, 18:36
- wyciek spod śrub pokrywy zaworów (aso usunęło)
- nierówna praca zimnego silnika i miganie kontrolki (aso diagnozuje)
- dziwne drobne pęknięcia lakieru (miałem przy wlewie - usunęli, pojawiły się w rynience dachowej)
- to że zamiast cieszyć się z nowego auta to jeżdżę jak posrany do serwisu:(
Ostatnio zmieniony przez tomala72 2012-04-21, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-04-23, 18:20
Już wiem, co to tania marka . Przy dźwigni zmiany kierunkowskazów prawie całkowicie wytarły się białe oznaczenia świateł mijania, pozycyjnych-po pięciu latach użytkowania. I jeszcze ten coraz wolniej zwijający się pas bezpieczeństwa kierowcy...
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Ostatnio zmieniony przez ian 2012-04-23, 18:20, w całości zmieniany 1 raz
mnie najbardziej irytuje okres oczekiwania--czekalem 6 miesiecy i pojechalem po odbiór. jakie było moje zdziwienie jak na placu okazało sie ze serwis sprowadził mi zły kolor auta--i znowu czekam 2 miesiace na właściwy
mnie najbardziej irytuje okres oczekiwania--czekalem 6 miesiecy i pojechalem po odbiór. jakie było moje zdziwienie jak na placu okazało sie ze serwis sprowadził mi zły kolor auta--i znowu czekam 2 miesiace na właściwy
jaki kolor chciałeś a co dostałeś?
ja po pół roku to bym się chyba zagotował na mijescu
I jeszcze ten coraz wolniej zwijający się pas bezpieczeństwa kierowcy...
Jeździłem kilkoma 5 latkami w ciągu ostatniego roku i... to chyba standard - niezależnie od marki - zwykle wystarczy wyczyścić mechanizm i już. W Sandero na szczęście nie mam problemu a na dodatek nic mi się nie wyciera :D
Ja bardziej zauważam inny problem taniej marki - mianowicie zaczyna mi brakować wodotrysków, a już bez wątpienia 4 cylindrowy 8 zaworowy silnik to trochę już średniowiecze motoryzacyjne...
Już wiem, co to tania marka . Przy dźwigni zmiany kierunkowskazów prawie całkowicie wytarły się białe oznaczenia świateł mijania, (...)
Akurat tutaj taniość nie ma nic do rzeczy tylko producent przełączników nieprawidłowo przygotował farbę do tampodruku- za mało (albo wcale) utwardzacza. Jeśli proporcje są prawidłowe to wcale tak łatwo farba nie zejdzie. Mógł być również pomylony utwardzacz lub zatłuszczona powierzchnia przed naniesieniem farby. Raczej nie spodziewam się innego (niekompatybilnego z farbą) granulatu używanego do produkcji przełącznika.
zamówilem czarnego a dostałem musztardowego a ten kolor wyjatkowo mi sie nie podoba(nie obrazajac kolegówi kolezanek którzy maja taki kolor). gratisy były ale kolejne 2 miechy czekania--bedzie po majowym długim weekendzie
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2012-04-24, 19:36
bossboss napisał/a:
zamówilem czarnego a dostałem musztardowego a ten kolor wyjatkowo mi sie nie podoba(nie obrazajac kolegówi kolezanek którzy maja taki kolor). gratisy były ale kolejne 2 miechy czekania--bedzie po majowym długim weekendzie
Będziesz miał za to co myć - czarny brodzi się niemiłosiernie, za to "musztardowy" jak prawdopodobnie określasz szary bazalt wręcz przeciwnie - ostatnio myłem przed wyjazdem do Mayrhofen więc umiem dokładnie powiedzieć kiedy - 17 marca i z odległości więcej jak 5 metrów zupełnie nie widać brudu, a z całkiem bliska też nie razi, choć widać że nie jest świeżo umyty. Ale z gustami się nie dyskutuje.
Wysłany: 2012-04-24, 20:29
szary bazalt - mistrzostwo świata - nie,żebym był jakimś motoryzacyjnym flejtuchem, ale kurzu faktycznie na nim kompletnie nie widać. Urażony się nie czuję - uważam,że ten kolor jest świetny - zastanawiałem się długo nad black perl ale zrezygnowałem z niej właśnie z uwagi na kłopotliwą pielęgnację. Czy szary bazalt przypomina musztardę? Już prędzej brązowy musztardę dijon
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-04-24, 20:30, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum