Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2012-04-28, 09:48
Odnośnie madatów. Dostałem kiedys mandat za stłuczkę - wymuszenie pierszeństwa przejazdu. OK wymusiłem, ale mandat został wypisany na mojego ojca, z moim adresem. Tata żeby weselej nigdy nie miał prawa jazdy.
Przy innej okazji przypomniała mi się dziś historia, jak to milicjanci (czy może już poli-) zatrzymali kolesia z grubszą gotówką i nabrali podejrzeń, że banknoty są sfałszowane. Aby to sprawdzić, postanowili wysłać pieniądze do centralnego laboratorium kryminalistyki. Orzeł, który podjął się tej czynności, nadał forsę przekazem pocztowym - trudno powiedzieć, czy sam był tak oblatany, czy skłoniła go do tego pani z okienka...
Widać, że gość jest naprawdę ambitny - nie ma kompleksu braku wykształcenia, bo przecież wcześniej skończył politechnikę. Mi już by się nie chciało. Mi już robienie drugiego kierunku po zwykłych studiach wydawało się chorym pomysłem.
No chyba, że będąc emerytem na ZUSie miałbym szanse na dobre stypendium socjalne albo naukowe.
Na roku studiował ze mną facet w wieku 54lat, dyplom mgr był mu kompletnie zbędny (prowadził warsztat ślusarski), a na studia wybrał się bo taki kierunek go akurat interesował, a po ukończeniu technikum nie mógł sobie pozwolić na żądne studia.. Jak ktoś ma taki kaprys, czemu nie, bardziej szanuję takich ludzi niż np. osiedlowych plotkarzy siedzących na ławce i komentujących wszytsko i wszystkich wokół...
w tym przypadku akurat żadnego nie widzę... jest to niewątpliwe ciekawostka (bez względu na motywy jakimi pan którego sprawa dotyczy się kierował) ale ulokowanie tego w dziale "Humor" jest dla mnie niezrozumiałe...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum