Bo wygląda na to, że czasami jednak lepiej oglądać takie imprezy w tv
rownie dobrze wieczorem mozesz isc ulica i jakis dres, albo hool's bez powodu ci wpier...i zawlaszczy tel i portfel...
Co do meczu to byly przypadki sporadyczne (biorac pod uwage wszystkich kibicow bedacych w W-wie), w ktorych braly udzial nasi idioci, ktorzy prowokowali Rosjan. Jesli to nie byles ty to nie powinienes sie lekac
Po to sobie kupilem dustera, zeby wlasnie nie chodzic
Rownie dobrze mozna tez w ogole z domu nie wychodzic, a nie o to chodzi...
Jest cos takiego, jak ocena ryzyka, przydatna w wielu dziedzinach - takze w zyciu codziennym.
To Ty oceniasz i decydujesz, czy w danym srodowisku, przy danych warunkach (np.wieczor, brak oswietlenia, podla dzielnica, mecz podwyzszonego ryzyka ) chcesz to ryzyko podjac.
Oczywiscie nie da sie przewidziec wszystkiego, ale czesc mozna.
Bledne jest tez zakladanie, ze ci co nie prowokuja, sa bezpieczni. Powiedz to tym wszystkim, ktorzy zgarneli za zly ubior, narodowosc lub po prostu obecnosc w zlym miejscu o zlym czasie... I to nie tylko na tej imprezie.
Oczywiscie te cale zadymy nie powinny miec miejsca i sa z gruntu zle. Czlowiek powinien miec mozliwosc pojsc z, dajmy na to, dzieckiem na normalna impreze i nie bac sie, ze dostanie znienacka cegla w dynie.
No dobra, pofilozofowali, to teraz by sie czlowiek napil
a ruscy za co kare dostali ud uefy ponoc jaką flage nie taka wywiesili ciekawe co na niej było
"symbole wzywające do nienawiści na tle narodowościowym" wedle wypowiedzi Miśka Platiniego. Osobiście na stadionie nie byłem, a operatorzy TV są wyczuleni podobno na tym punkcie więc nie pokazywali tego chyba, bo bym dojrzał.
a ruscy za co kare dostali ud uefy ponoc jaką flage nie taka wywiesili ciekawe co na niej było
Na fladze jest postać kniazia Dymitra Pożarskiego, pogromcy Polaków z czasów, gdy najechaliśmy Moskwę W Rosji to bohater, z naszej perspektywy to postać negatywna.
Dlatego flaga została oceniona jako prowokacyjna.
I jeszcze ten tekst "This is Russia" na wzór "This is Sparta"
Ciekawi mnie, w ilu ją wnosili. Chyba ją montowali na stadionie z fragmentów, bo była olbrzymia.
Na fladze jest postać kniazia Dymitra Pożarskiego, pogromcy Polaków z czasów, gdy najechaliśmy Moskwę
to nie był aż taki wielki pogrom...
a za "swoje" oberwał
vide:
"29 marca 1611 stanął na czele powstania przeciwko polskim załogom okupującym Moskwę. 30 marca niespodziewanie zaatakowany przez śmiały wypad husarii pod dowództwem rotmistrza Samuela Dunikowskiego, został ciężko ranny"* ad. * - źródło Wikipedia
ale to przecież dosyć odległe czasy i nie powinny być źródłem wzajemnych animozji...
Fakt, może mało prezycyjnie odniosłem się tylko do tego, co zostało przedstawione na tej olbrzymiej fladze prezentowanej na meczu Polska-Rosja.
Nie odniosłem się do samej ewentualnej kary za tą flagę.
No i nie zmienia to obrazu, że przez wielu komentatorów (nie tylko polskich, ale i międzynarodowych) flaga została oceniona jako prowokacyjna.
ale na tych flagach z pierwszego linku też nic specjalnego nie ma- więc zastanawiam co na nich było że im kare zapodali
A bo to artykuł z WP, a ich artykuły często są opatrzone nieadekwatnymi zdjęciami. Sam nie wiem co dokładnie wywiesili, że dostali karę Być może chodziło o to, że nie zgłosili tych sektorówerk do UEFA.
Ostatnio zmieniony przez McRap 2012-06-15, 13:30, w całości zmieniany 1 raz
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE
Wysłany: 2012-06-17, 19:36
Jako gorący polski patriota powiem tylko, że wprost nie znoszę tego durnego pompowania balonów dumy, sukcesu i nadziei, które zdradliwie pękają i zamiast szlachetnego zapachu świeżego powietrza uwalniają woń bzdzin, którymi były napełnione. To tyle w temacie Euro 2012, ale też autostrad, stadionów, zielonej wyspy, reformy armii, nowej matury, walki z kibolami, reformy emerytur, etc.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Drugą puszkę udało mi się ukryć w pokrowcu od aparatu :) Potem borowik kazał mi to przelać do kubka zanim wejdę bo siedziałem w sektorze sąsiadującym z naszą waadzą.
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE
Wysłany: 2012-06-18, 06:27
Nieco na marginesie: kolega zapalony kibic, opowiedział mi wczoraj jak to rosyjscy kibole CSK zgwałcili kibola Widzewa na wspólnym wyjeździe. Kibole CSK i ŁKS mają(mieli) tzw zgodę i razem jeżdzili na mecze, a tu taka dupna historia. Potem była seria zemst, próba pojednania i tzw kosa cześci Widzewiaków.
Podobno kibole z Rosji dopytywali w Wawie czy są kibole Widzewa, a w czasie jednej z konferencji na szefa rosyjskich zadymiarzy leciały okrzyki na temat części rowerowych.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Ostatnio zmieniony przez jan ostrzyca 2012-06-18, 06:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum