Wysłany: 2012-06-19, 13:24 Nowe Radio - ktoś już ma?
Witam,
Czy może ktoś ma już u siebie nowe radio w Dusterze? Może ktoś się podzielić wrażeniami jak działa? Jak działa Bluetooth? Bo jeszcze sie zastanawiam czy nie zrezygnowac i nie kupić czegoś innego.
Za przemawia do mnie sterowanie w kierownicy.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-06-19, 14:33
wygląda 10xlepiej niż poprzednik, ale jeśli nadal kosztuje półtora koła, to nigdy bym się nie zdecydował. Za połowę tej kwoty można mieć porządny sprzęt plus nagłośnienie
U siebie w Dusterze mam zamontowane Sony CDX GT650UI i jestem z niego bardzo zadowolona. Fabryczne radio wygląda fajnie + sterowanie przy kierownicy, ale pytanie czy warto wydawać tyle pieniędzy?
U siebie w Dusterze mam zamontowane Sony CDX GT650UI i jestem z niego bardzo zadowolona. Fabryczne radio wygląda fajnie + sterowanie przy kierownicy, ale pytanie czy warto wydawać tyle pieniędzy?
No właśnie to jest pytanie.
Dlatego chętnie poznałbym opinie kogoś kto używa tego radia. Bo w ja się jeszcze mocno zastanawiam. Mam zamówione auto właśnie z tym radiem ale jeszcze mogę to zmienić...
Radio ma wszystko czego przeciętny (a nawet dość wymagający) użytkownik oczekuje (BT, USB...) w połączeniu ze sterowaniem z kierownicy - kiedyś zawzięcie twierdziłem, że nie warto, ale wychodzi na to, że trochę te radia się w Daćkach zmieniły...
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-19, 15:37
Jeśli to nadal ma kosztować półtora koła, to o wiele taniej wyjdzie kupić normalne radio o podobnych możliwościach, oryginalnego pilota Renault/Dacia i sterownik gadający z powyższymi.
Ostatnio zmieniony przez bebe 2012-06-19, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
z tym o wiele bym nie przesadzał, bo samo radyjko będzie kosztować >500zł (aby było niezłej jakości), nie wiem jak z głośnikami, robocizna (nie każdy chce grzebać przy nowym samochodzie)...
kwestia gustu
Fakt, że za radio Sony troszkę dużo dałam, ale za głośniki zapłaciłam 150 zł (tylko z przodu) a montaż w nowym autku (przez serwis) miałam gratis. Tak więc i tak kosztowało mnie to mniej niż fabrycznie A co do sterowania przy kierownicy, to do radia miałam pilota, więc też sobie mogę posterować
Dlatego chętnie poznałbym opinie kogoś kto używa tego radia. Bo w ja się jeszcze mocno zastanawiam. Mam zamówione auto właśnie z tym radiem ale jeszcze mogę to zmienić...
Też mam zamówione autko z tym radiem. Tylko że odbieram dopiero za miesiąc i dopiero wtedy będę mógł podzielić się wrażeniami. Jeśli odbierasz swoje później to może coś Ci da moja opinia
Ja nie jestem jakimś melomanem i mi to radyjko odpowiada. ma taki sam kolor podświetlania jak i cała deska . Ma wbudowany system głosnomowiacy, zapamietuje chyba 5 urządzeń blutuf i ma ksiazke telefoniczną oraz sterowanie telefonem przez pilota przy kierownicy. Jeśli ktos dzwoni automatycznie przechodzi na głosnomówiacy. Funkcja audio gdzie automatycznie znajduje muzyke z nośników zewnętrznych czyli jesli masz muzyke w telefonie to sobie samo odtworzy .
Też mam zamówione autko z tym radiem. Tylko że odbieram dopiero za miesiąc i dopiero wtedy będę mógł podzielić się wrażeniami. Jeśli odbierasz swoje później to może coś Ci da moja opinia
Tez odbieram za miesiąc
Ostatnio zmieniony przez tomszafa 2012-06-20, 07:44, w całości zmieniany 1 raz
Ma wbudowany system głosnomowiacy, zapamietuje chyba 5 urządzeń blutuf i ma ksiazke telefoniczną oraz sterowanie telefonem przez pilota przy kierownicy. Jeśli ktos dzwoni automatycznie przechodzi na głosnomówiacy.
Masz takie radyjko?
Jak wyglada jakość rozmów telefonicznych przez to radio?
Nie mam porównania z innymi ale wedłóg mnie jest dobrze. Mozesz podgłaśniac ściszać tak jak w czasie słuchania radia. Mikrofon jest kolo lusterka wstecznego . Normalnie mówisz bez podnoszenia glosu i jestes słyszalny przez rozmówce. Niestety nie ma Polskiego menu ale jest polska instrukcja, obsługa jest prosta tak że nie ma wiekszych problemów .
Marka: DACIA
Model: LOGAN MCV
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2012
Wersja: Story
Wysłany: 2012-06-24, 20:16
przełącznik mam taki jak okey32
radio nie jest złe - zresztą nie miałem wielkiego wyboru : zamawiając Logana MCV wersja STORY - chcąc mieć klimę musiałem zamówić pakiet "komfort" czyli klimę + radio
ładnie wygląda nocą z tym pomarańczowym poblaskiem
U mnie pilot pod kierownicą taki jak zamieścił na zdjęciach tomszafa. A radio bardzo fajne, gra naprawdę nieźle. Dobrze łączy się z telefonem i zestaw głośnomówiący też bez zastrzeżeń. Troche się go obawiałem, ale teraz zdecydowanie nie żałuję
Też mam fabryczne radio. Sterowanie jak na zdjęciach okey32. Gra przyzwoicie. Po podłączeniu telefonu przez BT można też słuchać muzyki z niego (po wciśnięciu media, jeśli się nie mylę). Parowanie urządzeń i obsługa (w tym książka telefoniczna czy lista ostatnich połączeń) jest właściwie intuicyjna. Brakuje mi jedynie możliwości przeszukiwania listy kontaktów przez pilota (albo jeszcze jej nie znalazłem ). Moim zdanim, jak nie chcesz zdejmować panela przy każdym parkowaniu, jest to dobry wybór. Osobiście pamiętanie o panelu już mnie znudziło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum