Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-06, 10:20
Eeeeeee tam. Jedyny powód, dla którego ja nie wywalałem uszczelki to strach - pękła mi (i nie tylko mi) jak niektórzy pamiętają przednia szyba i była naprawiana w ramach reklamacji. Później bałem się, że jak wyjmę uszczelkę i szyba znów pęknie - to mogą uznać, że to przez jej brak.
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2012-06-06, 10:20, w całości zmieniany 1 raz
ja uszczelke wywaliłem miesiąc temu bo się odklejała i wyglądało to paskudnie, a kilka dni temu byłem na przeglądzie i nic mi nie powiedzieli :) moim zdaniem spełnia rolę maskownicy i nic więcej, a szyba nie może pęknąć z powodu jej braku bo to nie ona ma za zadanie ją trzymać, wystarczy pierwszy lepszy rzeczoznawca.
U mnie wylazła w jednym miejscu trochę, jak samochód postał dwa tygodnie na parkingu i było gorąco ale wepchnąłem z powrotem. Teraz kupiłem osłonę przeciwsłoneczną i jest chłodniej w środku więc nie powinna wyłazić...
Ostatnio zmieniony przez wojtek_pl 2012-07-20, 07:53, w całości zmieniany 1 raz
Dla estetki, zamiast wyrzucać, można ją wepchnąć głęboko w tę szczelinę, w której siedzi. Korzyści dwie w jednym: nie gryzie w oczy i nie będzie żadnego zarzutu względem gwarancji
Dla estetki, zamiast wyrzucać, można ją wepchnąć głęboko w tę szczelinę, w której siedzi. Korzyści dwie w jednym: nie gryzie w oczy i nie będzie żadnego zarzutu względem gwarancji
ja moją wywaliłem do... bocznej kieszeni w drzwiach ale serio na przeglądzie przy 30 000 km nic nie powiedzieli, zapewne 75% użytkowników ją wywala ;)
Marka: KIA
Model: Sorento
Silnik: 2,5
Rocznik: 2008 Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lut 2011 Posty: 114 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-20, 10:35
ja już się od jakiegoś czasu rozglądam czym to zastąpić, bo z uszczelką źle, a bez niej też tak nijako, taka szczelina, albo szparka jak kto woli została
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2012-07-26, 19:07
Roobertino napisał/a:
ajax napisał/a:
pianką montażową
poraża mnie Twoja innowacyjna twórczość
Jest straszna
Ale ile mam radochy z podpuszczania
Nie bądź taki zasadniczy i poważny. To dobre dla nadętych posiadaczy mercedesów Świadomy właściciel Dacii ma dystans do życia i brak kompleksów
Ostatnio zmieniony przez ajax 2012-07-26, 19:10, w całości zmieniany 1 raz
Marka: KIA
Model: Sorento
Silnik: 2,5
Rocznik: 2008 Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lut 2011 Posty: 114 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-27, 06:53
ajax napisał/a:
Roobertino napisał/a:
ajax napisał/a:
pianką montażową
poraża mnie Twoja innowacyjna twórczość
Jest straszna
Ale ile mam radochy z podpuszczania
Nie bądź taki zasadniczy i poważny. To dobre dla nadętych posiadaczy mercedesów Świadomy właściciel Dacii ma dystans do życia i brak kompleksów
właśnie nie jestem, też się uśmiałem , apropo pianki, zrobie ot, kiedyś przy piwku kumplowi doradzili pianką uszczelnić okna, zapomnieli tylko powiedzieć, że na wiosnę siekiera do otwarcia będzie potrzebna
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2012-07-27, 20:16
To miło Mówią, że humor mam przyciężkawy ale widać nie wiedzą co mówią . Pomysł z uszczelnieniem okien w domu pianką - . Zacznę polecać znajomym - nielubianym
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-09-11, 20:38
dla tych co cierpią z powodu plebejskiej gąbki w DD mała zgadywanka dla poprawienia humoru i pokrzepienia serc
dwa pytania - jedno łatwe, drugie bardzo trudne
1/co wskazuje strzałka?
2/jakie to auto?
zapraszam do zabawy
Fot-0013.jpg
Plik ściągnięto 381 raz(y) 126,52 KB
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-09-11, 21:01, w całości zmieniany 6 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-09-11, 21:00
1-bingo
2-pudło
ponieważ kol. mekintosz trafnie odgadł na pytanie nr 1 skupmy się już tylko na nr 2 - dla ułatwienia fragment konsoli, ale żeby za łatwo nie było - celowo taki mały - gramy dalej
a.jpg
Plik ściągnięto 15372 raz(y) 5,16 KB
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-09-11, 21:09, w całości zmieniany 4 razy
No dobra, coś wam zdradzę, choć ostatnio zostałem przez jednego na forum wyzwany od trolli (ale podobno jego problem gąbki nie dotyczy, ma za to inne).
W samej gąbce nawet w Maybachu nie ma nic plebejskiego, wnerwia to, że w Dusterze sama wyłazi i trzeba ją wciskać.
Mam propozycję dla tych, którzy jej jeszcze nie wyrzucili ani nie popaprali cyjanopanem:
Wyciągnijcie ją całkiem i włóżcie odwrotnie - klejem do szyby. Na logikę klej - nawet lekko nieświeży - powinien znacznie lepiej łapnąć szyby niż tłustego z natury i porowatego ersatz-plastiku z wypełniaczami. Ja tak zrobiłem miesiąc temu i na razie siedzi. To krótki okres, ale jest szansa. Odwracajcie i żyjcie nadzieją, że zabiliście zmorę.
nooooooooo jak się sprawdzi do Nobel murowany...
niby proste a w fabryce na to nie wpadli a może to błąd w instrucji montażu i dlatego tak montują?
gratuluję inwencji...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum