tak do końca tematu magnetyzerów nie skreślałbym i nie pisał że to ściema jak niektórzy.
Np. firma Dalkia największy prywatny operator sieci ciepłowniczych - stosuje magnetyzery wody na węzłach ciepłowniczych, chroni to przed osadami i korozją (testowali je 2 lata) i co? ważacie, że Dalkia inwestowałaby w magie?
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004
Wysłany: 2012-08-03, 21:08
Xrzysioo napisał/a:
Np. firma Dalkia największy prywatny operator sieci ciepłowniczych - stosuje magnetyzery wody na węzłach ciepłowniczych, chroni to przed osadami i korozją (testowali je 2 lata) i co? ważacie, że Dalkia inwestowałaby w magie?
Stosuje je Dalkia Łódź Sp. z o. o., natomiast nie mogę znaleźć niczego o stosowaniu magnetyzerów przez Dalkię gdziekolwiek indziej na świecie. Czyżby magnetyzery działały tylko w Polsce? :)
założyłem magnesy na rurę doprowadzającą gaz (propan-butan) do pieca CO, przez trzy lata testowania (w porównaniu do siedmiu lat poprzedających test) pozytywnych efektów nie odnotowałem a jeżeli jakieś były to niezauważalne... założyłem również magnesy w samochodzie na przewody: paliwowy, układu chłodzenia oraz powietrza (zgodnie z opisem na opakowaniu) - pozytywnych efektrównież nie zauważyłem ...
Stosuje je Dalkia Łódź Sp. z o. o., natomiast nie mogę znaleźć niczego o stosowaniu magnetyzerów przez Dalkię gdziekolwiek indziej na świecie. Czyżby magnetyzery działały tylko w Polsce? :)
mylisz się i albo masz złą intencję albo nie chce się Tobie szukać :)
tutaj np. Hotel Hilton a Nowym Jorku stosuje magnetyzery wody
Magnetyzery
Wpisany przez Chojnacki Motor Sport | 22.10.14
Bardzo przepraszam ale ja zajmuję się techniką a nie magią lub kwestią wiary ! Nie studiowałem także psychiki człowieka. Nieco bardziej zainteresowanym polecam zapoznanie się z wpływem na psychikę człowieka zjawiska PLACEBO.
Większość badań magnetyzerów pochodzi z lat 200x. IMO była to inna generacja silników (wystarczy zobaczyć jakie pojazdy były objęte badaniami).
Wydaje mi się, że obecną sytuację (stosowanie magnetyzerów we współczesnych silnikach spalinowych sterowanych "komputerowo") oddaje komentarz wikipedii:
Stosowanie w takich silnikach dodatkowych urządzeń mogących poprawić jakość spalania mieszanki nie ma możliwości przynieść znaczących rezultatów (podkreślenie moje), ponieważ ilość paliwa spalana w procesie niezupełnym jest znikoma...
Z drugiej strony IMO nie można stosować odniesienia (dla paliw) do skuteczności magnetyzerów używanych wobec silnie zjonizowanych cieczy polarnych (np. media grzewcze, w rzeczywistości nie jest to "czysta woda").
Pozdrawiam - Janusz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum