Co do ciężarówek na lodzie i filmiku - na lodzie to jedynie łyżwy mogłyby dać jakiś skutek. Guma z lodem ma współczynnik tarcia 0,00x, więc czy koło jest hamowane, skręcane czy przyspieszane nie ma żadnego znaczenia. No ale liczy się przekaz propagandowy.
Powód dla którego jedyną opcją dla mnie w 2010 był DD 4x4 dCi 110 to właśnie możliwość domówienia ESP/ASR. Na bezpieczeństwie po prostu nie warto oszczędzać zwłaszcza czynnym (ABS, ESP, 4x4 itp).
Ostatnio zmieniony przez SpikeMike 2013-01-26, 22:10, w całości zmieniany 1 raz
Mnie do zakupu ESP, bo nawet jak myślałem o wersji Laureate to chciałem go domówić, przekonało zachowanie Lodgy w teście. Dużo niższą Fabią bez ESP bałbym się przy tej prędkości taki manewr wykonać.
Ogólnie cały test wyżej wydaje mi się zrobiony obiektywnie, w polskich się nasłuchałem albo samych superlatyw albo porównań typu że Fiat Multipla jest piękny przy Lodgy...
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 89 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3831 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-14, 00:33
Uprzejmię donoszę że skończyło się dopłacanie 1200 PLN za ESP w Lodgy i Dokkerze : wszystkie wersje od 35 tygodnia 2014 produkcji mają w standardzie. Wypadły też felgi 14 cali oraz mniejsze tarcze hamulcowe Ciekawe co z czujnikiem ciśnienia w oponach ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum