Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: dci "110 kucyków i jeden osioł ;-)"
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 293 Skąd: Gliwice/Szałsza
Wysłany: 2013-06-27, 12:06
Zakup i montaż w Renault Tandem w Będzinie. Brałem "hurtowo" akcesoria:
nakładki na 4 błotniki + montaż, podłokietnik skórzany + montaż, światła LED + montaż , dywaniki gumowe głębokie komplet (bez montażu) więc cena zbiorcza była spora, teraz proponuję wysłać do 2-3 dealerów zapytania i zobaczyć co przyjdzie. Ceny się zmieniają, wchodzą promocje itd.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-06-27, 18:03
Jeśli chodzi o ceny akcesoriów, to tu jest zazwyczaj niewielkie pole do manewru - akcesoria przychodzą z magazynu centralnego albo z Francji i kosztują, ile kosztują. Natomiast montaż jest rozliczany wewnętrznie i tu można utargować znacznie więcej, z montażem gratis włącznie. Także przy większym zamówieniu sugerujcie od razu sprzedawcy montaż gratis czy ze zniżką, szanse na sukces znacznie większe.
Hej Panowie to nie koncert życzeń !
Zrobiłem, skopiowałem, wykadrowałem, zmniejszyłem rozmiar aby weszły na forum a tu patrzę, czytam....na włączonych również...
to teraz są nie na włączonych
a na włączonych to znowu dajcie mi trochę czasu
A ha ! to może najpierw DD jeszcze umyję ? i od razu piszcie jaki plener chcecie... i ramkę... a może w sepii zdjęcie....
Wszystko będzie ale nie będę ich wypruwał żeby od drugiej strony zrobić zdjecie
Pozdrawiam serdecznie
A ja mam pytanie z innej beczki mogbys zobaczyc jak idzie kable od ledow ??
Dokładnie chodzi mi jak idzie od lampki dalej ???
Bo tak patrzylem u siebie i nie wiem jak mam poscic kabel :(
Model: Duster
Silnik: 1.6 4x2
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 371 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-01, 16:32
może i ten fabryczny montaż jest estetyczny, ale z jego widocznością na drodze to słabo widzę. Żeby miało to sens praktyczny LEDy powinny być moim zdaniem na wysokości reflektorów a najlepiej w nich
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2013-07-02, 13:12
zdzisiu27 napisał/a:
może i ten fabryczny montaż jest estetyczny, ale z jego widocznością na drodze to słabo widzę.
Jak tak samo slabo widze widocznosc tych zamontowanych nisko LEDow, nie tylko w przenosni, ale rowniez doslownie (w praktyce na drodze). Raz, ze sa slabiej widoczne z samego faktu, ze sa nsko umieszczone, a dwa, ze pewnie bedzac nisko tez sie dosc szybko brudza od "nieczystosci" na drodze,
zdzisiu27 napisał/a:
Żeby miało to sens praktyczny LEDy powinny być moim zdaniem na wysokości reflektorów a najlepiej w nich
Moim zdaniem tez. A dzienne w reflektorach chyba beda w DD phII, tyle ze pewnie nie na LEDach.
może i ten fabryczny montaż jest estetyczny, ale z jego widocznością na drodze to słabo widzę.
Jak tak samo slabo widze widocznosc tych zamontowanych nisko LEDow, nie tylko w przenosni, ale rowniez doslownie (w praktyce na drodze). Raz, ze sa slabiej widoczne z samego faktu, ze sa nsko umieszczone, a dwa, ze pewnie bedzac nisko tez sie dosc szybko brudza od "nieczystosci" na drodze,
I wlasnie dobrze, ze mozna je tak montowac, bo akurat przepis jazdy calorocznej w naszym kraju to jedna z wiekszych bzdur ktore kompletnie nie poprawiaja bezpieczenstwa (ale to moje zdanie )
A swiatla tak zamontowane (dobre swiatla a nie jakies najtansze chinczyki) wcale nie sa gorzej widoczne niz np. swiatla mijania.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-02, 15:28
Szpanery-bajery. Żarówka 8 PLN, wzrost spalania 0,00005 l /100km a tłumaczenie, że dla oszczędności. I po co to kombinować? Dla szpanu. Tylko tych chińskich ledwo w nocy widocznych strasznie nie lubię a w deszczu nie widzę. Lubię ledy jak są wbudowane w normalne światła i fabryczne - dobrze je widać i są w dobrym miejscu.
Jeszcze większe OT. W nowych Mercedesach S-klasy wszystkie światła są ledowe i musieli dodać patent podgrzewania ich zimą, bo by zamarzały i widoczność byłaby słaba. Eh te ulepszenia światłowe.
Model: Duster 4x4
Silnik: dci "110 kucyków i jeden osioł ;-)"
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 293 Skąd: Gliwice/Szałsza
Wysłany: 2013-07-02, 19:18
zdzisiu27 napisał/a:
może i ten fabryczny montaż jest estetyczny, ale z jego widocznością na drodze to słabo widzę. Żeby miało to sens praktyczny LEDy powinny być moim zdaniem na wysokości reflektorów a najlepiej w nich
Z tym się akurat nie zgadzam, dlaczego na wysokości reflektorów ? A halogeny montuje się też na dachu to nie mogą być ? Połowa tirów tak ma.
A kto stwierdził że LEDow w Dusterze nie widać skoro nie macie zamontowanych ?
Zamontujcie Philipsy (czy inne markowe DLRy) a nie jakieś choinkowe lampki LED, czy postojowe taśmy LED wkładane do reflektorów), to będzie was widać. Moje są nisko, świecą mocno i same się myją i mogłem sobie pozwolić na ekstra żarówki GE których nie wypalam całymi dniami, (wiadomo mocne kosztem żywotności, dają bardzo mocne światło, różnica jest ogromna gdy jadę nocą, pełna nazwa: General Electric Megalight Ultra +120, filmy można znaleźć w necie).
Jak widzę taksówkarzy ze "swieczkami" zamontowanymi pod zderzakiem to też mam skojarzenia jak autor wypowiedzi i wtedy się z nim zgadzam.
Inna kwestia (oprócz Megalightów na noc) to oczywiście ciągła pełna gwarancja ASO na elektrykę auta i na same na DLRy. Jak bym miał auto po gwarancji to szukałbym alternatywy.
Szpanery-bajery. Żarówka 8 PLN, wzrost spalania 0,00005 l /100km a tłumaczenie, że dla oszczędności. I po co to kombinować? Dla szpanu. Tylko tych chińskich ledwo w nocy widocznych strasznie nie lubię a w deszczu nie widzę.
No właśnie bo świateł dziennych też trzeba umieć używać.
W deszczu powinno się włączać normalne światła mijania ale mało kto tak robi :(
A ja dla szpanu nie montowalem tylko po to co by nie zapominać o włączaniu świateł i bardzo mnie wkurzały podświetlane zegary w dzień
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2013-07-03, 12:01
tomszafa napisał/a:
I wlasnie dobrze, ze mozna je tak montowac, bo akurat przepis jazdy calorocznej w naszym kraju to jedna z wiekszych bzdur ktore kompletnie nie poprawiaja bezpieczenstwa (ale to moje zdanie )
To Twoje zdanie, ale jest tez duzo osob uwazajacych zupelnie inaczej... i ja rowniez do nich naleze.
tomszafa napisał/a:
A swiatla tak zamontowane (dobre swiatla a nie jakies najtansze chinczyki) wcale nie sa gorzej widoczne niz np. swiatla mijania.
To znow Twoje zdanie, moje jest inne.
Prezes napisał/a:
Szpanery-bajery. Żarówka 8 PLN, wzrost spalania 0,00005 l /100km a tłumaczenie, że dla oszczędności. I po co to kombinować?
To Twoje zdanie, ale jest tez duzo osob uwazajacych zupelnie inaczej... i ja rowniez do nich naleze.
tomszafa napisał/a:
To znow Twoje zdanie, moje jest inne.
Prezes napisał/a:
Szpanery-bajery. Żarówka 8 PLN, wzrost spalania 0,00005 l /100km a tłumaczenie, że dla oszczędności. I po co to kombinować?
Otóż to!
Uważasz to za szpan? Bo ja nie. Nie założyłem ich dla szpanu jak tak uważasz to twoja sprawa...
Zawsze mozesz mnie uswiadomic ale jakos nie widze potrzeby jazdy na swiatlach, duzo jezdze po niemczech i tam nie ma takiego przepisu i jakos wszyscy sobie daja rade z jazda (i nie pisz mi, ze maja lepsze drogi, bo jezdza tez po wioskach gdzie sa krete i waskie drogi), poza tym to kolejny wymysl wyciagania pieniedzy od kierowcow i tyle ale do tego w tym kraju juz przywyklem.
Ciekaw jestem o ile spadala ilosc wypadkow po wprowadzeniu tego przepisu, ale pewnie nie da sie tego zmierzyc bo powstaja u nas nowe drogi a to ma wplyw na bezpieczenstwo a nie jakies wlaczone swiatla.
Wiem nie dobry jestem ale tak mam
Wysłany: 2013-07-03, 14:53
tomszafa napisał/a:
DD napisał/a:
Prezes napisał/a:
Otóż to!
Uważasz to za szpan?
Sorrki, faktycznie nieopatrznie o te dwa slowa z myslnikiem za duzo zacytowalem slowa Prezesa.
Przypuszcam, ze zamontowales nie dla szpanu, tylko ze wzgledu na ich, Twoim zdaniem, pewne korzysci. Masz oczywisice prawo do swojego zdania , a ja do mojego. Moim zdaniem: to wcale nie jest jakis szpan, wiec nie zainstalowalbym ich zarowno dlatego, zeby nie "szpecic" auta, jak rowniez zeby nie byc gorzej widocznym (niz ze sw. mijania), stad nie mam powodu, zeby jeszcze za to wydawac kase . A swiatla mijania i tak zapalam zawsze i zamierzam tak robic nadal, nawet jesli przypadkiem kolejny wozik bedzie fabrycznie wyposazony w dzienne. I nie bede plakal z powodu :
Hej Panowie to nie koncert życzeń !
Zrobiłem, skopiowałem, wykadrowałem, zmniejszyłem rozmiar aby weszły na forum a tu patrzę, czytam....na włączonych również...
to teraz są nie na włączonych
a na włączonych to znowu dajcie mi trochę czasu
A ha ! to może najpierw DD jeszcze umyję ? i od razu piszcie jaki plener chcecie... i ramkę... a może w sepii zdjęcie....
Wszystko będzie ale nie będę ich wypruwał żeby od drugiej strony zrobić zdjecie
Pozdrawiam serdecznie
Hej..albo mi się wydaje..albo to ta pogoda tak na mnie działa, ale czy one nie są do góry nogami? tzn. napisy na kloszu chyba są odwrotnie? ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum