Marka: brak
Model: brak
Silnik: brak
Wysłany: 2013-08-24, 14:59 ile wkoncu kosztuje duster??
witam znalazlem ogloszenie na allegro .....cena
43 400 PLN (brutto)
pisze do salonu cena 50.200
interesuje mnie duster z fabrycznym lpg bez wypasu podstawowa wersja
cena 43.400 jest doprzyjecia ale 50.200 juz nie przejdzie
dziwne to bo w konfiguratorze Dacii benzynowy "golas" figuruje z ceną 39 900 pln a po dodaniu wyłącznie opcji benzyna/LPG cena rośnie gwałtownie do poziomu50 200 pln
konfigurator niejednokrotnie pokazywał cuda ale odpowiedź dealera jest zastanawiająca zwłaszcza, że w ogłoszeniu na Aledrogo (otomoto.pl) widnieje cena 43 400 pln...
wystarczy zmienic w konfiguratoże własnie te funkcje czyli dolozyc gaz i juz zmienia sie wersja dustera z golaska na ambiance.po prostu kup golaska i u dilera zamow gaz i masz gaz za 3,500 pln tyle mi zaspiewali w salonie.pzdr
Dlatego, że w konfiguratorze opcja LPG dostępna jest dopiero od Ambiance, czyli od 46.300zł + LPG (3.900zł) = 50.200.
W podstawowej wersji LPG nie występuje fabrycznie. Taka jest moja teoria :)
P.S. No tak, różnica kilku minut bez odświeżania przeglądarki. Kolega wyżej był pierwszy.
Ostatnio zmieniony przez ZbujMadej 2013-08-24, 21:26, w całości zmieniany 2 razy
p.s. ciekawostka taka,zamawiając w fabryce z gazem zabierają komputer i kolo zapasowe a domawiając gaz u dilera mamy kompa i kolo zapasowe a nie kompresorek z klejem i zegarek:)
Marka: brak
Model: brak
Silnik: brak
Wysłany: 2013-08-25, 12:54
tez ralem pod uwage kupno podstawowej wersji i zalozenie gazu ale......nie wiem czy komponenty silnika nie sa inne czyli np zawory gniazda jakos wzmocnione pod fabryczny gaz dziwne sate ogloszenia na allegro tam cena zaczyna sie od 42 tys pln
co do komputera to go nie potrzebuje i tak prawdopodobnie nie pokaze spalania na gazie tylko benzynie wiec dla mnie to bedny bajer
nie wiem czy komponenty silnika nie sa inne czyli np zawory gniazda jakos wzmocnione pod fabryczny gaz
gaz montowałem poza ASO, obecnie przejechane na LPG ok. 35 kkm i póki co wszystko OK, oczywiście nie jest to dużo ale pewnie coś by już wylazlo gdyby silnik nie chciał tolerować zasilania gazem...
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3772 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-08-26, 11:12
Bierz golasa i zainstaluj dobrą instalkę na własną rękę. Za 3 tys. możesz kupić na dobrych wtryskach z dużym wydatkiem reduktora i dużym zbiornikiem toroidalnym pod auto.
Tylko co wymianę oleju będziesz musiał robić też regulację zaworów (o ile 16V ma ręczną).
Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2013-08-26, 11:18
DrOzda napisał/a:
Bierz golasa i zainstaluj dobrą instalkę na własną rękę. Za 3 tys. możesz kupić na dobrych wtryskach z dużym wydatkiem reduktora i dużym zbiornikiem toroidalnym pod auto.
Otoz to .
DrOzda napisał/a:
Tylko co wymianę oleju będziesz musiał robić też regulację zaworów (o ile 16V ma ręczną).
Nie bedzie musial, bo K4M ma hydrauliczna kompensacje luzow zaworowych (chyba jako jedyny silnik w Dackach!).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum