1) 32 000 km - praktycznie bez usterek. Był problem z miśkiem w skrzyni i przez niego nie wchodziła ładnie trójka.
2) GAZ BRC - jest mega dobry. Totalnie bezobsługowy. (Poprzednio Matiz na 2 gen.) Spalanie: bena 10/100, gaz 12/100. Jazda w mieście. Noga ciężka.
3) Ogólnie same plusy po przesiadce z matiza (przejechałem nim 260kkm+100kkm). Strasznie denerwują mnie ABSy i muszę je wyłączyć - wie ktoś może jak? Nie zagłębiałem się w temat, może wystarczy bezpiecznik?
4) Polecam wymianę głośników, oryginały są fatalne.
5) Polecam wymianę żarówek na te +110%
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Z wyłączaniem ABS uważaj, auta z nim i bez niego mają inaczej skonstruowane regulatory siły hamowania (dbającego o to, byś optymalnie hamował, niezależnie od załadowania auta).
Jak po prostu wyłączysz ABS to system może wariować.
A co to jest ten misiek w skrzyni b. ? Czyli co tam padło ?
Wymiana głośników ? Mam co prawda już 16cm ale te orginalne 13cm były naprawdę spoko w porównaniu np z nowymi JBLami za 200pln
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum