Przy takich temp. zawsze można posmarować zwykłą wodą i będzie trzymało. Zawsze tak robiłem przy nawi. przylepcach na szybę czy roletach i nigdy mnie nie zawiodło.
materiał i wykonanie bardzo solidne, wygląda całkiem nieźle, taśma montażowa trzyma tak, że jak raz przykleisz to wyrwać można tylko razem z osłoną słupka, kąt widzenia idealny - nie trzeba mocować kulowego regulatora. Jedyna wada jak dla mnie - drogie.
DSCN1474.JPG
Plik ściągnięto 171 raz(y) 118,37 KB
DSCN1470.JPG
Plik ściągnięto 175 raz(y) 188,3 KB
DSCN1473.JPG
Plik ściągnięto 153 raz(y) 235,07 KB
_________________ "Omne ignotum pro magni fico" - Wszystko co nieznane, wydaje się niezwykłe
Ja bym upchał kabel pod deską / przedłużył a sam zasilacz zlokalizował w plastikowej puszce w okolicach zapalniczki + dodatkowy włącznik włączający zasilanie.
PS-Mam nadzieje że GPs nie zostawiacie na noc w aucie, w lecie i zimie akumulatory strasznie dostają po tyłku ;)
Kabla starcza - żeby nie latał to go za obudowę kierownicy wciskam, ale jak pisze kol. Skaktus mam zamiar zrobić jak z kablem od mikrofonu, przepchać go pod deską rozdzielczą i coś z wyłącznikiem pokombinować (tam gdzie jest zaślepione wyłączanie ESP)
Jeśli chodzi o noc to parkuję w ogrzewanym garażu - nie powinno to szkodzić akumulatorom, za to w dzień go czasami wyjmuję żeby się gps-a, szyby i słupka nie pozbyć pod supermarketem.
_________________ "Omne ignotum pro magni fico" - Wszystko co nieznane, wydaje się niezwykłe
Ostatnio zmieniony przez mariush_78 2013-03-21, 12:31, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-22, 21:43
mekintosz napisał/a:
Czy ta łapka na samo urzadzenie jest uniwerslna czy jakos sie przyczepia ja do uchwytu ?
Może jest też coś uniwersalnego, ale generalna zasada jest taka, że podstawka jest dedykowana do samochodu, a łapka do urządzenia. Dzięki czemu w sumie masz uchwyt idealnie dopasowany do samochodu i do urządzenia.
Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: dci "110 kucyków i jeden osioł ;-)"
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 293 Skąd: Gliwice/Szałsza
Wysłany: 2013-06-15, 07:22
Witam
Mam w DD uchwyt w którym się rozsypała przyssawka, więc tak go zamontowałem że rozpiera się między szybą - tą wajchą od przyssawki w deskę kokpitu. Styki ustawione że leżą na kokpicie a nawigacja 5' jest z baterią (z odtwarzaczem filmow itd, itp - polecam). Zasilanie - dodatkowe gniazdko w schowku, przewody schowane, sama się uruchamia i sama się wyłącza wraz z prądem z gniazdka. I jeszcze okulary wieszam....
2013-06-15-593.jpg
Plik ściągnięto 214 raz(y) 86,64 KB
2013-06-15-592.jpg
Plik ściągnięto 213 raz(y) 101,92 KB
2013-06-15-589.jpg
Plik ściągnięto 158 raz(y) 109,37 KB
Ostatnio zmieniony przez janzet 2013-06-15, 07:23, w całości zmieniany 1 raz
Witam koledzy,
w moim przypadku sprawa była prosta - chciałem użyć wywiewnika od strony kierowcy do uchwytu. Wcześniej go zabezpieczyłem matą atywibracyjną dociętą do otworu i zabezpieczoną przeciw przepływowi powietrza. Oto rezultat:
Nie szkoda mi go, przecież obok jest drugi. Oba są ze sobą połączone więc nadmuch w drugim jest dwukrotnie większy.
Taka prawda, że w 90% jeżdżę z nadmuchem na szybę+nogi (nawet latem z klimą), więc nie żal mi go. Za to wygoda tego rozwiązania jest powalająca :D
Szczególnie jak ktoś dużo korzysta z Yanosika i nawigacji :)
Ostatnio zmieniony przez bodzio3333 2014-02-23, 19:35, w całości zmieniany 1 raz
Czy macie może jakieś nowe rozwiązania typu te podstawki mocowane do konsoli? Te dedykowane KODA są ciut drogie jak za kawałek plastiku. A zależy mi na telefonie obok radio, gdyż robi za bank mp3.
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2017-07-01, 20:06 Szukam uchwytu do telefonu mocowanego do deski kokpitu
Poszukuję jakiegoś sprawdzonego uchwytu do telefonu/tableta, z tym że mocowanie do szyby odpada (taki już mam) - potrzebuję uchwyt z przyssawką do kokpitu. Oczywiście jest pierdyliard modeli na alle.
Czy ktoś używa jakiegoś fajnego, jest zadowolony i może polecić?
Używam oryginalny uchwyt LG SCU-100 (niby do G4, ale szczęki są regulowane), zamontowałem do deski w tym zagłębieniu na górze. Jeździ już kilka miesięcy, nie odkleił się jeszcze :)
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2017-07-02, 10:35
Wolałbym nie demolować uchwytu, żeby w razie rozpadu lub rozkładu fordowskiego kokpitu, moc wsadzić w jego miejsce kokpit z daci (z rozbitka) i użyć tego samego uchwytu, a nie latać do sklepu po nowy uchwyt.
Swego czasu używałem uchwytów HR.
Zasadniczo były one robione jako uchwyty do szyby ale można było dokupić coś w rodzaju podstawki samoprzylepnej w kształcie wieczka od słoika które przyklejało się w dowolnym miejscu deski - a wtedy przyssawka miała się czego trzymać.
Używam Nokii cr123.
Bardzo wygodny uchwyt, bo bezproblemowo montuje i demontuje się telefon 1 ręką (a to nie jest tak oczywiste).
W zestawie podstawka do naklejenia na kokpit, żeby uchwyt zamontować za pomocą przyssawki.
Z minusów to telefon 5"+ etui jest limitem szerokości.
Oraz raz w ciągu 3 lat przyssawka puściła w bardzo mocno nagrzanym samochodzie.
Następnym razem najprawdopodobniej kupię identyczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum