Marka: Dacia
Model: 1310 TLX
Silnik: 1.6
Rocznik: 1990 Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Posty: 130 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-01-12, 18:46
Ja Ci qur wyrosne... Chcesz się kłócić przy stole, czy koło drzewa? Mój Daciek w garażu siedzi i pomału się robi (taaak bardzo pomału), ale ani myśle sie go pozbyć.
A jak sprzedasz Dacie, to wleze Ci nocą do garażu i obróce panewki w GSI
Marek1603 uwierz mi że gdybym miał takie możliwości jak np Krzysiek to pod domem też miałbym trzy blaszaki ;) I Dacia by spokojnie została do końca świata a nawet i dłużej ;) Ale póki co jej pozycja jest niepewna
Marka: Dacia
Model: 1310 TLX
Silnik: 1.6
Rocznik: 1990 Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Posty: 130 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-01-14, 12:47
Michałek powiem Ci tak - jak nie jeździłem białą Skodą to też sie dłuuuugo zastanawiałem nad sprzedażą. Chciałem jej porobić zdjęcia, odpaliłem żeby wyjechać z garażeum i... i sobie uświadomiłem, że nigdy się jej nie pozbęde
MAMY JĄ!!!! Od piątku tj 26.01.2018 została sprawa wyjaśniona!!! Szkoda że trzeba było czekać na tą chwilę aż (ponad) 7lat!!!! No ale w końcu się udało i jest moja... Tak wyglądała jak ujrzała światło dzienne po tak długim okresie...
... chwila po umyciu....
... po umyciu czas naaaa.... mała korekta/odświeżenie lakieru
na początek powolna praca żeby całość wyglinkować....
później padło na małe porównanie... połowa klapy zrobiona full opcją, tak jak chce zrobić z całością auta czyli, glinkowanie, 3 etapowa polerka, wosk
na dzień dzisiejszy ogarnięty w 100% jest dach...
oraz błotnik słupek i połowa klapy...
Od razu nadmienię iż zderzaki chromy w stanie idealnym + lampy NÓWKI!!! wycieraczki chromy, lampy tył NÓWKI!!! lusterka chromy oraz moje kółka, wpadną do Daćki na dniach, były ściągnięte te wszystkie elementy ze względu na groźby że zostanie mi ona zabrana, teraz gdy sprawa w 100% wyjaśniona nastąpi ich montaż :)
Dzisiaj spędzone w garażu nie całe 6 godzin....
- zamiana kół tymczasowych na moje
- glinkowanie polerka i wosk przodu
- zamiana lamp i zderzaka na moje
- uruchomienie hamulców z przodu (jednak to one chwyciły trochę i trzeba było rozruszać tłoczki) przy okazji robienia z hamulcami wyczyściło się całe zawieszenie drucianą
A tak się prezentuje w świetle dziennym. Na fotkach widać jaka różnica po polerce i przed na klapie...
Bok od strony pasażera będzie najgorszy do zrobienia... Bok ten jest opryskany barankiem (konserwacją! nie jestem rzeźnikiem )
Hehe... co do Twojej wypowiedzi, jest to moje pierwsze auto ;) jak również jest to 1310p.... Swego czasu dłuuuugo dłuuuugo szukałem tej głupiej literki "P" żeby mieć oryginał (tak! człowiek miał kiedyś aż tak chore ambicje :) ) znalazłem nawet kiedyś Dacie na parkingu która miała ją na listwie... Szukałem właściciela ale bez skutku, któregoś dnia zdziwiłem się bo Dacii już na parkingu nie było... okazało się że poszła na złom :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum