Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-03, 23:03
Idąc słusznym tropem uszczelkowym właścicieli najbardziej uszczelnionych daci w Polsce - Corrado i Karenzo - zakupiłem 5 m. tejże uszczelki typu D.
Testowo ją idealnie ułożyłem w przestrzeni pod "zamszową" częścią standardowej uszczelki. Jeszcze nie przyklejając jej zauważyłem powstanie problemu z zamykaniem drzwi. Akurat w sandero podczas zamykania drzwi fragment blachy ścina i wyrywa uszczelkę D ze swojego miejsca. Coś zaczynam kojarzyć, że oryginalna uszczelka firmowa w nowym sandero ( ta z balonikiem w przekroju ) chyba nie kończy się na równo z początkiem nadkola. Jednak może ktoś z właścicieli sandero 2013/14 spojrzeć ? Chciałem by uszczelka D była na całym przebiegu oryginalnej sanderowej "zamszowej" - ładnie to by wyglądało. Zastanawiam się, czy w dusterze kolegi Corrado też jest taki problem ? Poza tym uszczelka D jest z mało śliskiej gumy - może warto ją czymś posmarować, olejem, świecą, innym czymś, by była śliska - wtedy może drzwi lekko będą się przesuwać po gumie nie odklejając jej od bazowej uszczelki sandero ? W ostateczności skróce jej przebieg, wycinając stosowny fragment, by drzwi nie zahaczały.
Na koniec - podczas testowego przejazdu z prędkością 80 km/h, wyraźnie wyciszyło dźwięk mijających lub wyprzedzających mnie pojazdów. Potwierdzam spostrzeżenia Corrado.
Jednak dobrze pamiętam Foto uszczelki w New Sandero
nowe_sandero_uszczelka.jpg
Plik ściągnięto 281 raz(y) 218,1 KB
przebieg_uszczelki .jpg
Plik ściągnięto 269 raz(y) 228,8 KB
idealne_spasowanie.jpg
Plik ściągnięto 247 raz(y) 216,26 KB
konflikt1.jpg
Plik ściągnięto 308 raz(y) 208,18 KB
konflikt2.jpg
Plik ściągnięto 228 raz(y) 211,11 KB
pomysł_ wycinanka.jpg
Plik ściągnięto 250 raz(y) 208,01 KB
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2014-04-04, 00:00, w całości zmieniany 6 razy
hehe :)
Nie wiem tylko Mekintosz, czy to powód do domy, że auto trzeba tak wygłuszać . Poza tym nie mam jeszcze wygłuszonego dachu, więc ja raczej nie należę do "liderów wygłuszania".
U mnie jest bardzo podobnie jak u Ciebie i też tak to się mniej więcej układa ta uszczelka ( ja chyba mam tam uszczelkę o wymiarach 15x21mm ?w każdym bądź razie od drzwii i zgniatania lekko się w niej ugniótł rowek, ale wszystko jest ok od paru miesięcy.
Tak jak rozmawiałem w sklepie gdzie się tym zajmują podstawowa zasada to dwuwarstwowość wygłuszania . Maty usztywniają do tego trzeba dorzucić coś luźnego jak filc czy pianka bo to da dopiero super efekt ..
W podłodze jest ten problem że trudno potem wykładzinę dopasować .
Ścianę grodziową też zamierzasz robić ?
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-05, 08:09
Nie mam garażu wiec wyciszyć zamierzam pod domem pod chmurką więc maty butylowe z opalarka odpadają. Byc moze coś co się klei ale zobaczę jeszcze. Chce coś wcisnąć w otwór od nadkoli od strony drzwi, jakaś piankę. Grodzi jeszcze nie wiem czy wyciszyć. Robię to rok po roku po troszku w zależności od zapału, czasu i wolnych środków finansowych . Po finalnym umiejscowieniu uszczelek drzwi się w końcu zamykają jak w większości samochodów marki Renault.
bez garażu to nawet nie próbuj .
Wymontowywanie wszystkiego to jakaś godzina , wygłuszenie to 3-4 godziny . Zmontowanie jest najgorsze i najdłuższe a cały czas całą tapicerka leży na zewnątrz
U mnie nie da się tak zrobić chyba mam mocniej spasowany dach .
Na środku jest przerwa może na 2-3 mm
Każdą uszczelkę wypycha do góry .
Widocznie jest różnica miedzy rocznikami .
Drzwi w moim sandero zamykają się cicho i jedwabiście, jednak może warto przemyśleć uszczelki z podlinkowanego turtoriala Dziś w deszczu słyszałem jedynie odgłos kropel na szybach, wyciszony dach i drzwi + uszczelka na skutecznie niwelują denerwujące kapanie.
PS. Czemu ost. forum nie przyjmuje filmów z YT ?
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2014-04-08, 22:38, w całości zmieniany 1 raz
Trudno nazwać to wysieczeniem bo nie będzie to miało żadnego wpływu .
Na wschodzie można kupić gotowe zestawy z plastiku obudowujący cały bagażnik
http://www.karttuning.ru/...?products_id=66
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-04-09, 02:20, w całości zmieniany 1 raz
Uszczelki na dole drzwi to słaby pomysł bo blokują odpływ wody
W takim razie w wersji 4x4 seryjnie producent zakładając uszczelki liczy na szybsze zgnicie auta przez brak odpływu wody
Nie no żartuje oczywiście ale wg mnie uszczelki na dole drzwi to bardzo dobry pomysł, bo raz że zamykają szczelinę pod drzwiami czyli nie będzie wpadać powietrze , "uszczelni się zamknięcie drzwi" a i ładnie widać na filmiku tego białego/srebrnego logana że dzięki nim po otwarciu drzwi jest czysto a z zewnątrz nieźle uwalony.
Poza tym gość w miejscach seryjnych otworów w drzwiach zostawił przerwy aby nie zamykać ich i woda mogła być odprowadzona
Niemożliwe , że to to bo sprawdzałem i tak i tak jak wstawiałem linka podglądając. Jeżeli jesteś pewien że to tylko kwestia portu a nie wtyczki w php , sprawdź w takim razie czy nie ma na serwerze portu 443
Drzwi w moim sandero zamykają się cicho i jedwabiście, jednak może warto przemyśleć uszczelki z podlinkowanego turtoriala Dziś w deszczu słyszałem jedynie odgłos kropel na szybach, wyciszony dach i drzwi + uszczelka na skutecznie niwelują denerwujące kapanie.
Ciekawy ten tutorial. Zastanawiam się czy w Dusterze takie rozwiązanie by się sprawdziło i gdzie można kupić takie uszczelki. Na allegro jest tego dużo, tylko czy to są zwykłe uszczelki takie jak do okien, czy jakieś specjalne samochodowe. Chodzi o to, żeby klej na taśmie był mocny i żeby uszczelki nie odpadły po kilku miesiącach.
Chyba nie ma jakiś specjalnych samochodowych typu D
Ja mam zamiar zakupic w sklepie polgum skierniewice. Wpisz to w google i Znajdziesz odpowiedni adres
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-09, 12:58
corrado napisał/a:
Niemożliwe , że to to bo sprawdzałem i tak i tak jak wstawiałem linka podglądając. Jeżeli jesteś pewien że to tylko kwestia portu a nie wtyczki w php , sprawdź w takim razie czy nie ma na serwerze portu 443
Porty nie mają nic do rzeczy. Silnik rozpoznaje tylko stary format linków na YT, więc poza https nie działają też linki skrócone (youtu.be) i chyba niektóre parametry. Prosz:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum