Wysłany: 2014-04-13, 16:57 piski przy dodawaniu gazu
Witam! od jakiegoś czasu podczas jazdy słychać w moim sandero 1.4 benzyna piski, myslalem ze to moze piasta lub hamulce...ale dzisiaj w trasie zdale msobie sprawe ze piski dobiegaja z przodu, raczej z lewej strony tylko przy dodawaniu gazu na 4 lub piątce (moze nieraz tez w jezdzie miejskiej). Dodaje gazu -piszczy, taki wysoki, świdrujący dzwięk, im szybciej tym częstotliwość piszczenia wieksza, puszczam gaz cisza, i tak w kólko. Po około 60 km przestało piszczeć a jak wracałem po południu też było cicho. Czy to skrzynia??? Będę wdzięczny za porady i sugestie!
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1501 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2014-04-14, 19:19
bodzio, U mnie tak jest ale na drugim i trzecim biegu jak samochód jest zimny. Kiedy silnik się rozgrzeję to świergot ustaje. Myślałem, że to pasek akcesoriów i wymieniłem więc na nowy, ale świergot dalej pozostał. Jak pojadę do Zgierza to zgłoszę chłopakom z serwisu ten problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum