w związku z tym poprawiam powyższy post i zadaję pytanie ponownie:
Kto z Was wmontował mapy Q3 2013 w MediaNav'a? Z menarvusem lub bez. Jak jest prościej?
Oczywiście że z Menavrus, inny sposób dostania sie do MediaNav jest ciężki.
Ale i tak potrzebujesz pliku licencji.
Jak Ci się uda go zdobyć to daj znać jak.
powodzenia. ja już zassałem. Ale czy to wystarczy? Nie mam zielonego pojęcia. Ktoś próbował? Ja jeszcze przed zakupem Menavrusa.
Sądząc po nazwach plików skład tego archiwum raczej nie wystarczy do oryginalnej nawigacji bez menavrus.
Może jakiś patent dostaje się z Menavrus, który omija licencjonowanie producenta - tego nie wiem.
Fajnie by było aby ktoś to sprawdził w praktyce.
Menavrus zakupiony. Ciekawe czy dzieciaki pójdą dzisiaj grzecznie spać w miarę wcześnie i pozwolą tacie się trochę pobawić z nowym zakupem, czy jednak będę musiał czekać do niedzieli.
Pierwsza nieciekawa wiadomość po zakupie: Menavrus działa z 4.0.2, a z 4.0.3 nie. Już pracują i będzie poprawka w najbliższym czasie, ale póki co będę musiał wrócić do 4.0.2, co podobno jest możliwe.
Załącznik graficzny w moim poprzednim poście :)
Przy okazji różne wersje ( zebrane z netu) firmware z przeróbkami umieściłem do ściągnięcia:
na chomiku
Jeśli ktoś ma bezpłatny serwer ( nie wygasający) to mogę je tam wrzucić.
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2014-05-14, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
A może wartoby zapytać autora tych przeróbek, czy życzy sobie aby ładować je na "chomika"?
Nie pytałem się autorów skoro umieścili je w zasobach internetu bez żadnych ograniczeń co do ich rozpowszechniania.
Zbieram je w jednym miejscu aby ułatwić życie innym.
Jeśli autor życzy sobie ich usunięcia to nie widzę problemu.
Zakupiłem wreszcie menavrusa. Instalacja jak dla mnie wcale nie była taka prosta jak myślałem ale się jakimś cudem udało a manual nie prowadzi za rękę tak jak powinien.
Nie wiem czy tylko mój menavrus ma taką cechę że działa tylko przy włożonym pen-drivie?
Przełączenie między programem menavrus i oryginalnym daćkowym trwa długo i kończy się wyłączeniem urządzenia. Czym kuna obsłużyć file commandera bo wszystkie literki są bardzo malutkie . Przy braku pendriva pola menu nie reagują na dotyk.
Pytanie brzmi czy wszyscy posiadacze menavrusa tak mają ??
dodam jeszcze że nie ma żadnej mapy i jak coś odtworzyć na playerze skoro nie można się dostać do menu ( jest jakieś po rosyjsku) ...
w commanderze znowu nie wiem jak i gdzie coś dograć żeby były pliki multimedialne.
łatwo też coś pokopać w systemie za jego pomocą
jak na razie to straszna padaka dla mnie .... może ktoś coś wyjaśni jak się to obsługuje ?
ps. czytam manuala na stronie menavrusa i niby wszystko tam wyjaśniają co nie zmienia faktu że trzeba coś tam dograć coś przekopiować itd. ....jednak nie takie wszystko proste i wygodne
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-05-15, 15:49, w całości zmieniany 3 razy
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-15, 16:10
kakus napisał/a:
Zakupiłem wreszcie menavrusa. Instalacja jak dla mnie wcale nie była taka prosta jak myślałem ale się jakimś cudem udało a manual nie prowadzi za rękę tak jak powinien.
Nie wiem czy tylko mój menavrus ma taką cechę że działa tylko przy włożonym pen-drivie?
Przełączenie między programem menavrus i oryginalnym daćkowym trwa długo i kończy się wyłączeniem urządzenia. Czym kuna obsłużyć file commandera bo wszystkie literki są bardzo malutkie . Przy braku pendriva pola menu nie reagują na dotyk.
Pytanie brzmi czy wszyscy posiadacze menavrusa tak mają ??
dodam jeszcze że nie ma żadnej mapy i jak coś odtworzyć na playerze skoro nie można się dostać do menu ( jest jakieś po rosyjsku) ...
w commanderze znowu nie wiem jak i gdzie coś dograć żeby były pliki multimedialne.
łatwo też coś pokopać w systemie za jego pomocą
jak na razie to straszna padaka dla mnie .... może ktoś coś wyjaśni jak się to obsługuje ?
ps. czytam manuala na stronie menavrusa i niby wszystko tam wyjaśniają co nie zmienia faktu że trzeba coś tam dograć coś przekopiować itd. ....jednak nie takie wszystko proste i wygodne
Ja wziąłem do obsługi ekranu tego Windowsa rysik z palmtopa.
I też wejście do systemu udawało się tylko przy włożonym pendrive (ze scrackowanym upgradem, bo nie mam menavrusa) - nie wiem o co z tym biega.
Dzięki uprzejmości klubowicza boboo
wystawiam jego przerobiony plik upgrade ze zmianami.
Zawiera:
czerwony księżyc na zegarze, renault_design, galaktyka na ciemnym, zielone flagi międzycelu (p-kty VIA), bateria i zasięg telefonu w kolorze (transparent)
po zassaniu pliku w rarze wyskakuje poniższe info:
"! C:\Users\sebastian przybylski\Documents\Downloads\upgrade_by_boboo (1).zip: Unexpected end of archive"
przy próbie rozpakowania archiwum:
"! C:\Users\sebastian przybylski\Documents\Downloads\upgrade_by_boboo (1).zip: The archive is either in unknown format or damaged"
otwierać to czymś innym niż rar'em czy jest błąd w pliku?
Dzięki uprzejmości klubowicza boboo
wystawiam jego przerobiony plik upgrade ze zmianami.
Zawiera:
czerwony księżyc na zegarze, renault_design, galaktyka na ciemnym, zielone flagi międzycelu (p-kty VIA), bateria i zasięg telefonu w kolorze (transparent)
Marka: Clio IV
Model: Grandtour
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wysłany: 2014-05-17, 06:14
Rozumiem że jest to upgrade original na bazie 4.0.2 bez plików odblokowujących Medianav ?
Ładne, ale wtedy musiałbym ponownie na pececie z Windows 7 robić odblokowanie Medianav.
Marka: Clio IV
Model: Grandtour
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wysłany: 2014-05-17, 06:59
boboo , jak już tak robisz głęboko, to utwórz upgrade z tymi trzema pliczkami odblokowującymi
Medianav ( lgu2dir, dir2lgu, ULC_2_1_0_1_mscr.zip ) czyli na PC z Windows 7:
utwórz katalog NAVI i komenda
cd c:\NAVI
Z linii poleceń wykonaj:
lgu2dir upgrade.lgu root
Zmień nazwę pliku MicomManager.exe na MicomManager2.exe
Rozpakuj plik ULC_2_1_0_1_mscr.zip do katalogu NAVI\root\upgrade\Storage Card\System\ - plik MicomManager.exe zostanie zastąpiony i dojdą 3 nowe pliki.
W swoim katalogu NAVI utwórz katalog new
Wykonaj:z wiersza poeceń
dir2lgu 4.0.2.1 root new/upgrade.lgu
Później tylko pliczek DusterNavi.mscr na pendrivie i mamy (a jak nie włożony pendrive to jest bez zmian). A pobierze wielu bo nigdzie raczej niema.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-17, 15:07
waldsz napisał/a:
boboo , jak już tak robisz głęboko, to utwórz upgrade z tymi trzema pliczkami odblokowującymi
Medianav ( lgu2dir, dir2lgu, ULC_2_1_0_1_mscr.zip ) czyli na PC z Windows 7:
utwórz katalog NAVI i komenda
cd c:\NAVI
Z linii poleceń wykonaj:
lgu2dir upgrade.lgu root
Zmień nazwę pliku MicomManager.exe na MicomManager2.exe
Rozpakuj plik ULC_2_1_0_1_mscr.zip do katalogu NAVI\root\upgrade\Storage Card\System\ - plik MicomManager.exe zostanie zastąpiony i dojdą 3 nowe pliki.
W swoim katalogu NAVI utwórz katalog new
Wykonaj:z wiersza poeceń
dir2lgu 4.0.2.1 root new/upgrade.lgu
Później tylko pliczek DusterNavi.mscr na pendrivie i mamy (a jak nie włożony pendrive to jest bez zmian). A pobierze wielu bo nigdzie raczej niema.
A jak po upgrade zrobionym w ten sposób wchodzisz do systemu?
Bo nie o tym nie było słowa, a nie wiem czy dobrze to robiłem.
Czy jak włożysz pendrive podczas startu systemu, to odpala się Windows, a jak nie włożysz to MediaNav?
Czy może każdorazowo trzeba od nowa puszczać aktualizację?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum