salon dacii / renault u mnie na wsi to zwykły stragan. nic nie idzie się dowiedzieć. strach tam na przegląd w przyszłości jechać, pewnie wezmę urlop i będe czekał i patrzał czy czegoś nie spartolą.
zresztą inne salony w okolicy mocno lepsze nie są. może toyota i vw coś sobą reprezentują.
największym gamoniem okazał się jednak "sprzedawca" w peugeot, który wycenił mi 3008 na 55 tys zł (bo nowy salon, stary rocznik ...) i w sumie prawie przekonał do zakupu tego auta, po czym przysłał mailem umowę i kalkulację na 75 tys zł i debilnie dziwił że mi coś nie pasuje jak poszedłem sprawdzić czy już wytrzeźwiał bo nie wiem kiedy głupoty cenowe przekazywał
sprzedaż nowych aut w Polsce jest niska również dzięki głupkowatym rozwiązaniom finansowym, słabym sprzedawcom, słabej obsłudze w ASO no i oczywiście cenom kompletnie odjechanym od przeciętnych zarobków
Marka: Dacia
Model: Dokker VAN
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2013 Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2014 Posty: 703 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-08-05, 11:20
kris konin napisał/a:
największym gamoniem okazał się jednak "sprzedawca" w peugeot, który wycenił mi 3008 na 55 tys zł (bo nowy salon, stary rocznik ...) i w sumie prawie przekonał do zakupu tego auta, po czym przysłał mailem umowę i kalkulację na 75 tys zł i debilnie dziwił że mi coś nie pasuje jak poszedłem sprawdzić czy już wytrzeźwiał bo nie wiem kiedy głupoty cenowe przekazywał
Jak brałem leasing to dostałem ofertę która nazywała się 106% czy jakoś tak, a po minucie w excelu okazało się że to jednak 112%, a 106 to tylko taka nazwa handlowa ;)
Dlatego należy uważać.
W Dacii wynegocjowałem felgi gratis, sprzedający nie dodał tylko że wartość felg odejmie od sumy rabatu na samochód ;] A na koniec zdziwienie że o co w ogóle mi chodzi skoro felgi są gratis (tyle że cena samochody wzrosła o wartość felg).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum