Za tydzień minie rok użytkowania.Dziś minęło 80 kkm.W tym czasie autko nigdy mnie nie zawiodło,nie było żadnych awarii wpływających na moją mobilność.
Z napraw gwarancyjnych to zaliczyłem malowanie tylnej klapy bagażnika od wewnątrz,gdzie pojawił się purchelek w miejscu styku z uszczelką.Druga naprawa to wymiana "sparciałej" rury dolotu.
Najpoważniejszą awarią mechaniczna było spalenie się zaróweczki w panelu klimatyzacji.
Autko służy mi do pracy jak i do rodzinnych wojaży.
Koszty:
paliwo:31.90 PLN/100km ,spalanie 5,98 ltr/100km
paliwo+eksploatacja(mandaty,opłaty drogowe,opony,felgi,akcesoria,pielęgnacja,ubezpieczenia,przeglądy):43.72 PLN/100km -bez utraty wartości
Ostatnio zmieniony przez słoń 2014-09-26, 19:40, w całości zmieniany 1 raz
Zazdroszczę takiego przebiegu ale to jest potwierdzenie że nie taka Daćka straszna jak ją malują ja swoją wraz ze wzrostem przebiegu coraz bardziej lubię ale taki przebieg 80 tyś w rok to mistrzostwo i reklama dla firmy . A ja troszkę opuściłem się w doglądaniu forum,(skupiłem się na obserwacji jakie to straszne wady ma moja księżna których przez swe zaślepienie nie dostrzegam ) cóż to za rura wymagała wymiany?
Muszę jutro zaobserwować tę rurę u siebie co to jest za cudo A jakie były objawy uszkodzenia? Musi się naprawdę dobrze sprawować skoro dostała taki kredyt zaufania u właściciela że posłuży aż do "emerytury" (nie ważne czyjej ) Szkoda że nie można się spotkać i porozmawiać na (Żywo )Pozdrawiam i życzę jeszcze wielu km na kołach
waldi1805, zgłosiłem to wymienili,ASO faktycznie jest na medal,dziś pan mi rzekł był abym przyjechał na 99 kkm to mi powymienia elementy zawiasu na gwarancji
Ostatnio zmieniony przez słoń 2014-09-26, 21:26, w całości zmieniany 2 razy
To potwierdza wyjątek od reguły Ktoś potrafi uszanować właściciela auta które naprawdę jeździ i służy właścicielowi lepiej niż nie jedno dwa razy droższe i mają świadomość że dla Nich jak i dla firmy jest to reklama bezcenna .Przebieg ten pozwala mieć nadzieję ze wybór mój zresztą między innymi za Pana poleceniem jest słuszny i nie będzie powodem dziwnych problemów. Bo jak na razie wbrew wielu (pieniaczom) twierdzę że ten silnik jest genialny i razem z autem tworzy całkiem dobrą całość po stokroć twuuu na pecha
Dziś zdarzyła się pierwsza awaria w drodze.Nie uniemożliwiała wprawdzie kontynuowania podróży ,ale ze względu na ciemności . wprowadzała pewien dyskomfort- przy przebiegu 88752 ZJARAŁA SIĘ ŻARÓWKA
Przejrzałem właśnie warunki gwarancji i nie ma tam mowy, że żarówki są wyłączone z gwarancji po jakimś czasie lub przebiegu.
No może można by próbować pod "normalne zużycie" ale to też trochę naciągane, bo ile "normalnie" świecą żarówki? Nie jest to określona w warunkach gwarancji.
Dziś zdarzyła się pierwsza awaria w drodze.Nie uniemożliwiała wprawdzie kontynuowania podróży ,ale ze względu na ciemności . wprowadzała pewien dyskomfort- przy przebiegu 88752 ZJARAŁA SIĘ ŻARÓWKA
Czyli to co piszą i trąbią wszędzie się potwierdza: Dacia to strucle, sypią się na potęgę
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
90750 km- wymiana wahacza prawego-w ramach gwarancji
-wymiana przewodu olejowego smarowania turbiny-nieszczelnść-w ramach gwarancji
-spaliła się druga żarówka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum