Chciałem się przywitać z wszystkimi forumowiczami jak i zarazem pochwalić się że od niedawna stałem się posiadaczem czerwonej strzały: Dacia Logan MCV 1.6 16v dzięki czemu trafiłem no to forum.
Także nie rozpisując się Witam wszystkich bardzo serdecznie :):)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Marka: Dacia, BMW
Model: Duster, Seria 5 E39
Silnik: 1.6/105KM, 3.0/231KM
Rocznik: 2010, 2002
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 366 Skąd: Białystok
Wysłany: 2015-09-23, 13:23
Cześć
proczij co się odczuwalnie zmieniło w Wałbrzychu po ogłoszeniu odkryciu znaleziska?
Jestem trochę podjarany zwiedzeniem w przyszłym roku rejonu Dolnego Śląska i Sudetów po obejrzeniu na iPla materiałów Wołoszańskiego "Skarby III Rzeszy" i "Tajna historia XX wieku" oraz na YT filmów o Riese. Czy może sam coś polecisz ze swojego doświadczenia?
Może zorganizować klubowy rajd szlakiem "Tajemnic III Rzeszy"
pozdrawiam
Daster
Cześć
proczij co się odczuwalnie zmieniło w Wałbrzychu po ogłoszeniu odkryciu znaleziska?
Jestem trochę podjarany zwiedzeniem w przyszłym roku rejonu Dolnego Śląska i Sudetów po obejrzeniu na iPla materiałów Wołoszańskiego "Skarby III Rzeszy" i "Tajna historia XX wieku" oraz na YT filmów o Riese. Czy może sam coś polecisz ze swojego doświadczenia?
pozdrawiam
Daster
Daster jeżeli czytasz o projekcie Rise to wiesz że tak naprawdę na daną chwilę odkryte jest może jakieś 1/15 jak nie mniej z całego projektu cały czas różne organizację starają się o pozwolenia na odkrywanie nowych tuneli lub często robią to nielegalnie xD.
znane kompleksy to Osówka, Rzeczka, Jugowice, Włodarzu, Soboń i oczywiście Zamek Książ.
W każdym znajdują się podziemne tunele oraz komnaty w każdym robione coś innego i do czegoś innego były przeznaczone choć w teorii wszystkie są ze sobą pod ziemią połączone.
Do tej pory nie znane jest przeznaczenie całego projektu teorii jest kilka
Albo wszystko na raz w wielkim mieście pod Ziemią.
W każdym bądź razie jest sporo miejsc do zwiedzania z odkrytych kompleksów i w każdym można się czegoś dowiedzieć jak na razie wszystko jest wielką otwartą nieskończoną książką.
Ponieważ wiele jeszcze nie zostało odkryte a jakiekolwiek dokumenty oficjalne o projekcie nigdy nie zostały znalezione.
Co do Pociągu:
Cała sprawa wygląda następująco z tego co wiem ten pociąg jest może tam być skarb a może tam nie być niczego jedno jest pewne dzięki nagłośnieniu Wałbrzych zyskał niewyobrażalny wpływ z tytułu turystyki i to po sezonie turystycznym (co jest plusem) w tej chwili w terenach objętych ochroną i zakazem wejścia zbierają się jednostki wojskowe w celu wydobycia Pociągu.
Kolejnym plusem nagłośnienia sprawy Pociągu może być w końcu porządne plany co do odkrywania kompleksów i całego projektu Rise. Chęć odkrycia nieznanego i mobilizacja w poszukiwaniach.
Cześć
pozdrawiam
Daster
No widzę większe zainteresowanie Górami Kamiennymi i Sowimi. To rodzinne strony moich rodziców (wakacje u dziadków itp.)
Polecam zobaczyć kamienną zaporę i elektrownię w Lubachowie, zamek nad zalewem a po drugiej stronie postawiono wieżę widokową - sam jeszcze nie byłem. Schronisko Andrzejówka - przejazd przez czynny kamieniołom melafiru. W Grzmiącej drewniany kościółek z 1662r (chyba) Matki Boskiej Śnieżnej, tunele kolejowe itp.
Sam czekam aż uruchomią starą linię kolejową Jedlina - Walim i dalej boczne jako turystyczne.
Jest co zwiedzać - naprawdę polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum