Gotowe skiny są wykonane jako pliki lgu, czyli robisz upgrade jak wcześniej.
Możesz też samodzielnie podmienić pliki graficzne przy użyciu totalcomandera na takie jakie chcesz.
Gotowe skiny są wykonane jako pliki lgu, czyli robisz upgrade jak wcześniej.
Możesz też samodzielnie podmienić pliki graficzne przy użyciu totalcomandera na takie jakie chcesz.
Czyli jeśli dobrze rozumiem ściągam plik Upgrade.lgu i ładuje z pendraka lub bawi się w podstawianie ręczne...
Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 1.5dC
Wysłany: 2016-01-20, 15:47
Jeszcze jedno pytanie odnośnie upgradeu z 4.0.2 do 4.0.3 ?
Czy oba te pliki "4.0.3.1.rar" i "upgrade 403.lgu" nadają się do Renault Clio
oraz czemu one się tak bardzo różnią objętością skoro robią to samo.
Pozatym dla czego w 4.0.3.1,RAR są dwa pliki
Już nie pamiętam dlaczego się różnią. Jeśli są dwa pliki o rożnych wielkościach to być może są to dwa pliki upgrade. Renault/Dacia wypuszczały na początku po dwa pliki gdzie w jednym był system a w drugim pliki językowe.
Wszystkie moje pliki z zasady były robione pod Dacię a nie Renault i w związku z tym mogą zmienić na kolorystykę Dacii.
Model: Clio IV
Silnik: 0.9 TCe
Rocznik: 2013
Wysłany: 2016-01-20, 23:32
to szkoda, że nie będzie dało się zrobić to jako aktualizację, bo szczerze już bawienie się w lutowanie itp to nie jest na moje siły bo jestem w tym kiepski a naprawdę szkoda mi tego radia, bo zawsze można je sprzedać. albo sobie zostawić lub do innego auta wsadzić.
Byc może nic nie jest przesądzone.
Po dokonaniu analizy kodu upgrade 4.0.6 za pomocą tzw "reverse programing" udało się odczytać iż ta wersja upgradu ma w sobie zaszyte polecenia odratowywania.
Oznacza to że w niektórych przypadkach jeśli nie są uszkodzona zbyt duża ilość klastrów pamięci StorageCard to właśnie upgrade może przywrócić do życia uwalone MN.
Link juz podawałem: http://chomikuj.pl/jas_pi...65.zip(archive)
Model: Clio IV
Silnik: 0.9 TCe
Rocznik: 2013
Wysłany: 2016-01-21, 01:39
czyli mówisz by spróbować, wgrać tego najnowszego softa i modlić się by ruszyło a jak to nie pomoże to, już chyba tylko śmietnik haha :( nie no żartuje chętnie bym naprawił tą navi.
Wysłany: 2016-01-24, 12:53
Chcę zrobić downgrade z 4.0.6 na 4.0.2 (soft z chomiku "starapralka").
Po włożeniu pendriva jest komunikat, że wykryto nowy soft 4.0.7
Czy to jest ok i mam zatwierdzić aktualizację?
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-01-24, 13:44
jurekggg2 napisał/a:
Chcę zrobić downgrade z 4.0.6 na 4.0.2 (soft z chomiku "starapralka").
Po włożeniu pendriva jest komunikat, że wykryto nowy soft 4.0.7
Czy to jest ok i mam zatwierdzić aktualizację?
Gdyby nie oszukać systemu, to nie zaktualizowałby się, więc MUSI dostać numerek wyższy niż ma.
Zatwierdzaj.
A ja mam takie pytanie.
Czy ktoś miał problem z tym że MediaNav nie "trzyma ustawień"
Otóż po zmienię języka na polski, wyłączeniu jej i ponownym włączeniu ( z pojawieniem się loga Dacia/Renault) język znowu nie jest ten co ustawiałem.
I przy wgrywaniu navigationrestore i po piewszym wgraniu pliku do końca restartuje się i żąda kodu radia przez co nie aktualizuje się 2gi raz. ?
pozdro
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2016-01-24, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Problem jest z tą navi którą ostatnio nabyłem, bo tą którą korzystam na codzień jest wszystko ok.
A i dodatkowo przycisk volume nie wyświetla się normalnie, zamiast tego różowy prostokąt.
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2016-01-24, 14:24, w całości zmieniany 1 raz
Takie artefakty na ekranie zazwyczaj oznaczaj że jest problem z pamięcią w MN
Wgraj którąś z pełnych aktualizacji . Mnie najczęściej udawało się rozwiązać problem za pomocą słynnego pliku upgrade 2GB który może zmienić mapy ale najczęściej przywraca system do poprawnego działania
http://tiny.pl/gtjmk
Dlatego właśnie próbowałem wgrać navigationrestore ( również po to bo klawisz zgadzam się nie działa a widzę że kamerkę ktoś aktywował na tym navi)
Ale po 1 wgraniu , navi restartuje się i żąda kod a po tym nie następuje ponowna aktualizacja ;/
To zacznij od wgrania poprawnej wersji 4.0.3 jeśli nie działa to oznacza problem z pamięcią - czy udało ci się uruchomić nakładkę medi@pik ( lub chociażby wgrać upgrade pozwalające na uruchomienie totalcommandera).
Wysłany: 2016-01-24, 15:31
Zrobiłem downgrade z 4.0.6 na 4.0.2 (soft z chomiku "starapralka") wszystko działa,
ale jak wkładam pena z "upgrade 403.lgu" to po komunikacie, że na penie nie ma plików audio już się nic nie dzieje.
Po włożeniu pena z wgranym "upgrade.lgu" z paczki "MEDI@PIK_12_2014" chce wykonać aktualizację do wersji 4.0.3.1 - czy to jest ok i mam wykonać tą aktualizację?
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-01-24, 15:47
Dominus napisał/a:
Problem jest z tą navi którą ostatnio nabyłem, bo tą którą korzystam na codzień jest wszystko ok.
A i dodatkowo przycisk volume nie wyświetla się normalnie, zamiast tego różowy prostokąt.
Nabyłeś z ogłoszenia z forum?
Tego w którym pytałem się jaką sprzedawca daje gwarancję?
Jeśli tak, to widzę że moje obawy nie były bezpodstawne, bo teraz pewnie się na Ciebie wypnie.
Na allegro z opisem o mankamencie nie działającego zgadzam się za nie dużą kwotę.
Zobaczymy, może da się ją uzdrowić. Tylko muszę sobie dorobić odpowiednie wtyczki i zasilacz do takich zabaw z MediaNav'em w domu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum