Allekko, czy masz zdjęcie osłony, którą kupiłeś na allegro, przed malowaniem? Czy to była osłona do diesla? Na allegro jest obecnie do kupienia osłona z 2011 dci za 100zł - tylko trochę poobijana: http://allegro.pl/dacia-d...5791640999.html Allekko, jak ją oceniasz?
Ostatnio zmieniony przez Piitubski 2016-05-06, 10:25, w całości zmieniany 5 razy
Zawsze możesz pokusić się o takie jak moje znając życie wyjdzie taniej i wyglądają lepiej oraz nie korodują Cena brutto i numer katalogowy do nabycia w VW
Allekko, czy masz zdjęcie osłony, którą kupiłeś na allegro, przed malowaniem? Czy to była osłona do diesla? Na allegro jest obecnie do kupienia osłona z 2011 dci za 100zł - tylko trochę poobijana: http://allegro.pl/dacia-d...5791640999.html Allekko, jak ją oceniasz?
Kupiłem dokładnie u nich odebrałem osobiście to i z ceny zeszli. Dokładnie taką samą też do Diesla. Dostałem na miejscu kilka do wyboru oczywiście wybrałem najlepszą
Moja miała niewielkie zarysowania dlatego ją przemalowałem i zabezpieczyłem. Zadzwoń do nich to Ci powiedzą w jakim jest stanie. Można się z nimi dogadać do Ci wyślą poza Allegro zawsze coś tam będzie taniej.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-05-06, 17:27
stalowa płyta - od 4x4, bo o tą chyba chodzi, mocowana jest 6 śrubami. Żadnych spinek nie ma.
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2016-05-06, 17:28, w całości zmieniany 2 razy
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-05-06, 17:30
nie straszcie kolegi, ta płyta wcale się tak mocno (jeśli w ogólne) nie nagrzewa
nie straszcie kolegi, ta płyta wcale się tak mocno (jeśli w ogólne) nie nagrzewa
Masz rację podczas jazdy na trasie temperatura płyty jest zbliżona do pozostałej części podłogi. W korkach w mieście nagrzewa się do temperatury max 40'C
Dostałem odpowiedź z działu części Renault: "Osłona silnikowa pod nr 758306267R już nie występuje jako część zamienna/akcesoria. Brak możliwości jej zamówienia.
Część ta posiada nr zamienny pod którym występuje: 758307960R. Koszt osłony wg nowej numeracji to 1901,36 zł brutto. Część jest w magazynie centralnym. Czas realizacji zamówienia 2-3 dni".
Cena z kosmosu.
Jeżeli chodzi o fotel kierowcy, to najlepiej mi się siedzi, gdy fotel jest w górnym położeniu. Niedługo przede mną dłuższa trasa - zobaczę, czy to odczuję.
Dostałem odpowiedź z działu części Renault: "Osłona silnikowa pod nr 758306267R już nie występuje jako część zamienna/akcesoria. Brak możliwości jej zamówienia.
Część ta posiada nr zamienny pod którym występuje: 758307960R. Koszt osłony wg nowej numeracji to 1901,36 zł brutto. Część jest w magazynie centralnym. Czas realizacji zamówienia 2-3 dni".
Piitubski, sam nie mam Dustera, ale za taką cenę to bym wziął, bo ASO śpiewa bardzo wysoką cenę (pisane było na tym forum).
Przerobić tak by pasowało, wyczyścić (najlepiej wypiaskować) i elegancko pomalować (najlepiej proszkowo) i gotowe.
Jak nie będzie pasowało to możesz dalej sprzedać na allegro (co za problem).
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Wysłany: 2016-05-16, 18:40
ta płyta jest dość gruba, więc o przerdzewieniu nie może być mowy, to prawdopodobnie powierzchowna korozja - trzeba ją porządnie oczyścić (można ułatwić sobie robotę przy pomocy ręcznej szlifierki z małą szczotką drucianą, całość umyć, odtłuścić rozpuszczalnikiem, zmatowić papierem ściernym i na koniec położyć kilka warstw lakieru do metalu (najlepiej zawierającego od razu podkład - ja do takich celów używam Baufix na metal http://allegro.pl/lakier-...6057743287.html - tu się nie opłąca, w Lidlu kosztował 11 zł - można podobne nabyć w marketach budowlanych) lub najpierw podkładem a potem lakierem. parę lat wytrzyma bez problemu
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2016-05-16, 18:47, w całości zmieniany 5 razy
Zawsze możesz pokusić się o takie jak moje znając życie wyjdzie taniej i wyglądają lepiej oraz nie korodują Cena brutto i numer katalogowy do nabycia w VW
Allekko, jakim kluczem przykręca się te śruby od VW?
Ostatnio zmieniony przez Piitubski 2016-05-19, 14:49, w całości zmieniany 1 raz
Piitubski, no bez jaj z tymi śrubami od VW, tam jest torx, a torx często jest używany we francuskich autach.... a poza tym czego by mieli się czepiać za byle g...o.
Najważniejsze jest bezpieczeństwo (zawieszenie, silnik, hamulce itp), a nie pierdoły nijak do bezpieczeństwa (jakaś blacha pod silnikiem).
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum